Alina Gorghiu și-a depus mandatul de președinte al PNL după eșecul din...

Alina Gorghiu și-a depus mandatul de președinte al PNL după eșecul din alegeri, Nicolae Robu își cere singur demisia

0
DISTRIBUIȚI

nicolae-robu-alina-gorghiu-alegeri-vot-pnl-6

Preşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a depus luni mandatul de şef al formaţiunii liberale, declarând că acesta era „singurul gest” pe care îl putea face după eşecul partidului său în alegeri. În partid se caută o formulă de interimat până la organizarea unui viitor congres, care ar trebui să aibă loc la începutul anului viitor, potrivit statutului, susţin surse ale partidului.

Alina Gorghiu ar urma să aibă în această seară o întâlnire cu filialele care au obţinut scoruri peste medie, urmând să găsească alături de preşedinţii acestora un lider care ar putea prelua conducerea interimară a partidului, a declarat surse din PNL pentru Mediafax. Alături de Gorghiu vor demisiona şi preşedinţii de organizaţii care au obţinut scoruri sub medie, dar şi secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, au precizat sursele citate.

Soluțiile primarului Robu

Nicolae Robu, liderul filialei Timiş, a emis un comunicat de presă prin care anunţă că „rezultatele obținute de PNL la alegerile parlamentare sunt dezastruoase. Explicațiile pentru ele sunt multiple și complexe și se impune o analiză serioasă, făcută cu profesionalism, pentru a le cunoaște cu precizie.


Dar, până atunci, se impune și asumarea răspunderilor pentru ele. A căuta responsabilii ba la Cotroceni, ba la Palatul Victoria, respectiv a pune totul în cârca Președintelui PNL Alina Gorghiu este profund incorect”, este de părere Nicolae Robu.

Acesta propune, o listă cu șase pași pentru redresarea partidului, începând cu „organizarea de alegeri interne la toate nivelurile până la finele lunii februarie; dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu Președintele partidului; demisia tuturor președinților de filială care au obținut un scor mai mic de 30% (deci: inclusiv a subsemnatului); constituirea unui BPN interimar format din toți președinții de filială care au obținut un scor mai mare decât scorul mediu pe țară al partidului, plus actualul Președinte Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne; numirea de către noul BPN, dintre membrii săi, a unui Președinte interimar care să conducă partidul, până la alegerile interne; numirea de către BPJ-uri a unor președinți de filială interimari, care să asigure conducerea filialelor până la alegeri; în filialele cu scor sub scorul mediu pe țară al partidului, aceștia vor fi obligatoriu alții decât cei în funcție la data de 11.12.2016”.

Vă reamintim că PNL a obţinut doar 19,94% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 20% din voturile pentru Senat, spre deosebire de PSD care a obţinut 46,03%, respectiv 46,22%. PNL a fost învins de PSD inclusiv la Timiş, unde Alina Gorghiu a deschis lista pentru Senat.

Alina Gorghiu a declarat în ultima săptămână de campanie, la Timişoara, că „dacă majoritatea parlamentară care să dea premier în persoana lui Dacian Cioloş nu se face, răspunderea nu este doar a ei, ci va fi a tuturor din Biroul Politic Naţional şi a tuturor şefilor de filială care nu produc rezultatul la care s-au angajat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.