Aproape 5.000.000 de lei de la guvern pentru primăriile din Timiş. Ce...

Aproape 5.000.000 de lei de la guvern pentru primăriile din Timiş. Ce localitate a renunţat la întreaga sumă pentru a ajuta spitalul municipal din Lugoj

0
DISTRIBUIȚI

spitalul municipal lugoj

Spre final de anii, primăriile din Timiş primesc bani de la guvern. Este vorba despre sume defalcate din venituri ale bugetului de stat. Votul proiectului în plenul CJ Timiş de ieri a stat sub semnul unei premiere absolute, asta pentru că după ce ani de-a rândul repartizarea sumelor a fost subiect de ceartă între consilierii de la diverse partide, în acest an, proiectul a fost votat fără obiecţii, ci doar cu mai multe amendamente făcute civilizat.

„Prin Decizia Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Locale nr. 4673/29.11.2016 Consiliul Judeţean Timiş a primit suma totală de 4.685,00 mii lei pentru echilibrarea bugetelor locale (3.225 mii lei din TVA si 1.460 mii lei din impozitul pe venit) de repartizat unităţilor administrativ-teritoriale din Judeţul Timiş, prin hotărâre de consiliului judeţean, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.


2/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi alte măsuri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 171/2015, cu modificările şi completările ulterioare, a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 46/2015 pentru stabilirea unor măsuri financiare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală. Respectând prevederile legislaţiei”, se arată în expunerea de motive ataşată proiectului. Detalii legate de sumele repartizate la fiecare primărie în parte puteţi consulta aici.

Preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, care a participat la ultimul plen ca şi consilier judeţean, după ce a câştigat un mandat de deputat a explicat că „au existat discuţii şi s-a căzut de comun acord cu primarii să se dea sume în mod egal la toate primăriile indiferent de culoarea politică. Discutând cu primarii PSD, s-a ajuns la înţelegerea să luăm de la Primăria Parţa 27.000 să ducem la Şag, de la Dumbrăviţa suma de 14.000 să ducem la Comloş, suma de 13.323 să ducem la Sânandrei şi de la la Primăria Uivar, care are un excedent bugetar şi a renunţat la întreaga sumă, să ducem înspre spitalul din Lugoj, ţinând cont că acolo la spitalul municipal este o situaţie delicată. Spitalul trebuie să plătească diferite lucrări de investiţii care au fost efectuate pe parcursul anului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.