BEJ a făcut primele împărţiri oficiale. Vezi cine sunt parlamentarii de Timiş...

BEJ a făcut primele împărţiri oficiale. Vezi cine sunt parlamentarii de Timiş şi cine ar putea primi mandate după redistribuiri UPDATE Vezi lista finală

1
DISTRIBUIȚI

alegeri

Oficial, ştim cine sunt mai bine de jumătate din parlamentarii de Timiş. Urmare a alegerilor parlamentare care au avut loc duminică, 11 decembrie, au fost împărţite o parte din mandatele adjudecate de fiecare partid în parte, în funcţie de scorul obţinut. Timişul va avea în total zece deputaţi şi patru senatori. Conform Biroului Electoral Judeţean, PSD a obţinut trei mandate de deputat. Ele vor revin, conform listei partidului, lui Călin Dobra, Alfred Simonis și Adrian Pau. PNL a obținut două mandate, care vor reveni lui Marilen Pirtea și lui Ben Oni Ardelean, iar USR Timiș are un singur deputat, pe bucureșteanul Cătălin Drulă.

La Senat au fost alocate primele două mandate: acestea revin lui Eugen Dogariu de la PSD și Alinei Gorghiu, fostul lider al PNL.

A doua etapă de alocare a mandatelor pentru Camera Deputaților se va face în funcție de voturile neutilizate.


Astfel, este probabil ca PSD să primească încă un mandat de deputat, care îi va reveni Biancăi Gavriliță, PNL încă un mandat care îi va reveni lui Pavel Popescu, ALDE un mandat pentru Marian Cucșa și PMP un mandat pentru Cornel Sămărtinean. Și UDMR ar putea primi un mandat de deputat care ar urma să îi revină lui Molnar Zsolt.

În ceea ce privește restul de locuri neocupate pentru Senat, acestea ar urma să revină lui Adrian Diaconu de la PSD și lui Nicu Fălcoi de la USR.

UPDATE Au fost confirmate și mandatele pentru Bianca Gavriliță, Pavel Popescu, Marian Cucșa și Cornel Sămărtinean la Camera Deputaților, respectiv Adrian Diaconu și Nicu Fălcoi la Senat. Reprezentantul UDMR, Molnar Zsolt, nu a intrat în Camera Deputaților.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.