Bilanțul ADR Vest pe 2016. Vezi câte proiecte au fost depuse și...

Bilanțul ADR Vest pe 2016. Vezi câte proiecte au fost depuse și câți bani europeni au atras

0
DISTRIBUIȚI

bani

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a prezentat, la sfârșit de an, un bilanț al proiectelor depuse pe parcursul parcursul primului an de implementare a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 în Regiunea Vest.

Au fost depuse 173 de proiecte cu o valoare nerambursabilă a finanțării de 181,92 milioane de euro în cadrul a șase apeluri de proiecte, dedicate microîntreprinderilor, reabilitării termice a blocurilor de locuințe, patrimoniului cultural, îmbunătățirii mediului urban, infrastructurii de drumuri județene și turismului.


Apelul pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest este încă deschis pentru depunerea proiectelor spre finanțare iar cel pentru infrastructura de drumuri județene a fost relansat, urmând ca proiectele pentru finanțare să fie depuse începând cu data de 6 ianuarie 2017.

Valoarea alocării financiare pentru cele șase apeluri lansate în acest an reprezintă 30,46% din totalul alocării pentru POR 2014-2020, respectiv 214,84 milioane de euro din suma totală de 705,34 milioane de euro.

În perioada imediat următoare vor fi lansate patru apeluri de proiecte pentru îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în întreprinderile mici și mijlocii, reabilitarea termică a clădirilor publice, strategii de dezvoltare urbană și a planurilor de mobilitate în municipiile reședință de județ și infrastructură socială pentru bătrâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.