Bucureşti, în topul destinaţiilor preferate de timişoreni în 2016. Vezi câţi pasageri...

Bucureşti, în topul destinaţiilor preferate de timişoreni în 2016. Vezi câţi pasageri sunt așteaptați pe Aeroportul Internaţional Timişoara în 2017

0
DISTRIBUIȚI
aeroport-bilant-dan-idolu-2
Directorul general Dan Idolu prezintă bilanțul aeroportului. Foto: Adrian Pîclișan

Peste 1.000.000 de pasageri, noi operatori de zbor, noi destinaţii, dar şi creşterea semnificativă a transportului de marfă – aşa sună, pe scurt, bilanţul anului 2016 la Aeroportul Internaţional Timişoara. Conform conducetii AIT, destinaţiile favorite ale timişorenilor din acest an au fost Bucureşti, Munchen, Londra şi Milano-Bergamo, iar numărul de zboruri a fost de 11.600.


Deschiderea bazei operaţionale a DHL a însemnat pentru aeroportul din Timişoara o creştere a transportului de marfă cu 48%.

„2016 a fost un an excelent pentru Aeroportul Internaţional Timişoara, an în care două companii aeriene de pasageri au început operarea spre noi destinaţii interne şi internaţionale şi au mărit frecvenţele spre alte destinaţii, dintre care una şi-a deschis prima bază de operare din România. O importantă companie de transport marfă – lider internaţional în domeniu – a realizat o bază de operare la Aeroportul Timişoara. În acest an, ne putem mândri cu 6 destinaţii noi, astfel încât în prezent există 22 de destinaţii disponibile direct din Timişoara. Pe timp de vară am avut în plus şi cele 6 destinaţii de vacanţă. Putem spune că ne-am depăşit obiectivele pe care ni le-am propus. Am depăşit într-un an de zile 1 milion de pasageri, am reuşit să extindem aerogara, suntem în curs de a obţine conversia europeană a certificatului de funcţionare şi suntem în curs de elaborare a unor proiecte majore de extindere a aerogării. Ne aşteptăm ca până în 2018, practic, traficul să se dubleze, iar numărul de pasageri să depăşească cifra de 2 milioane. Aeroportul Internaţional Timişoara se dezvoltă într-un ritm alert”, a declarat Daniel Idolu, directorul general al Aeroportului Internaţional Timişoara.

Conform estimărilor conducerii aeroportului, în 2017 numărul de pasageri ar putea ajunge la 1.700.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.