Bunurile Confort SA, firma lui Georgică Cornu aflată în faliment, scoase la...

Bunurile Confort SA, firma lui Georgică Cornu aflată în faliment, scoase la licitație. Vezi ce valoare IMENSĂ au clădirile scoase la mezat

0
DISTRIBUIȚI

georgica cornu (1)

SC Confort SA, firma binecunoscută timișorenilor și nu numai, controlată de președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș Georgică Cornu, a ajuns în stare de faliment și bunurile sale au fost acum scoase la licitație de lichidatorul judiciar EXPERT SPRL Arad.

Controversata firmă, cu sediul la Timișoara și puncte de lucru la Arad, Dumbrăvița, Ghiroda, București și în satul Balotești din Mehedinți, avea declarat ca principal obiect de activitate construcția drumurilor și autostrăzilor, dar avea lucrări și în domeniul construcțiilor, amenajărilor interioare, rețelelor de gaz, apă și canalizare sau a liniilor de tramvai, și și-a adjudecat contracte în mai multe orașe ale țării, mai ales în timpul guvernului Boc, fiind abonată la numeroase lucrări pe bani publici. Contractele bănoase pe care le-a obținut i-au adus lui Georgică Cornu supranumele de „regele asfaltului din Banat”.

„Afaceri” cu mai-marii zilei

Firma Confort s-a aflat, de-a lungul anilor, în centrul a numeroase scandaluri de presă, în care au fost semnalate o serie de nereguli în activitatea ei. PRESSALERT.ro a dezvăluit o serie de complicități ale lui Georgică Cornu cu diverși oameni politici, precum și o serie de ilegalități, și a semnalat lucrări de proastă calitate efectuate de firmă.

SC Confort SA, a obţinut, prin intermediul unor societăţi pe care le controla, numeroase contracte de la primăria Arad, în valoare de zeci de milioane de euro, iar primarul Falcă a fost intermediar în stabilirea unor relații între Cornu și președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu.

Cauzele declinului: falsificări în contabilitate și cheltuieli frauduloase în folos propriu

Firma Confort, care derulase afaceri de zeci de milioane de euro, a solicitat în septembrie 2012 intrarea în insolvență pentru a se reorganiza, iar SCP EXPERT SPRL Arad a fost desemnată administrator judiciar provizoriu.


Potrivit raportului preliminar al administratorului judiciar, firma a avut un vârf de activitate în 2010, după care a intrat în declin. Doi ani mai târziu ajunsese să aibă datorii la peste 400 de creditori și avea 55 de contracte de leasing, dintre care unul pentru un autorurism Porsche.

În august 2012, datoriile se ridicau la peste 820 milioane de lei și erau în creștere alarmantă, depășind considerabil încasările, astfel încât societatea s-a îndatorat peste măsură, a devenit neprofitabilă și a intrat în insolvență. Concluzia raportului este că numărul mare de plăți făcute fraudulos în interiorul grupului de acționari, în folos propriu și în defavoarea firmei, folosirea patrimoniului societății pentru obținerea unor beneficii în interes personal, continuarea unor activități care au prejudiciat firma dar au adus beneficii mai ales principalului acționar, Georgică Cornu, sau deturnarea unei părți din activul firmei, prin falsificarea sau dispariția unor acte contabile ale firmei, reprezintă principalele cauze care au dus societatea în stare de insolvență.

Imobile de milioane de euro scoase la licitație

Firma nu s-a mai putut redresa și a ajuns în stare de faliment, iar acum bunuri mobile și imobile cu preț de pornire de peste 7,5 milioane de euro sunt scoase la licitație publică. Pe lângă diverse bunuri mobile ale societății, au fost publicate anunțuri de licitație publică pentru imobilul din Timișoara de pe strada Baader, unde s-a aflat sediul firmei și care are ca preț de pornire a licitației 1.662.880 euro, pentru imobilul situat pe strada Ion Ionescu de la Brad licitația pornește de la 1.600.979 euro, iar pentru cel din București, de la 632.950 euro.

Este scos la licitație și imobilul de pe strada Demetriade nr. 3, cu preț de pornire 2.647.910 euro. Acestora li se adaugă mai multe bunuri imobile din Dumbrăvița. Licitațiile vor avea loc în cursul acestei luni, iar dacă bunurile nu vor fi adjudecate, procedura va fi reluată după publicarea unor noi anunțuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.