Ce-am avut şi ce-am pierdut în 2016: Retrospectiva anului muzical în Timişoara...

Ce-am avut şi ce-am pierdut în 2016: Retrospectiva anului muzical în Timişoara (II)

0
DISTRIBUIȚI

Anul 2016 a adus o sumedenie de spectacole interesante în cluburile şi sălile de concerte ale oraşului. O serie de artişti timişoreni au reuşit să intre în atenţia publicului cu concerte memorabile, iar petrecerile susţinute în localurile din orașul de pe Bega au avut parte de un public numeros. Urmează, pe scurt, o recapitulare a principalelor momente muzicale despre care aţi putut citi, în 2016, pe www.pressalert.ro.

Aprilie 2016

-Muzicianul timișorean Vasile Mardare a susţinut un concert special ce a avut loc la The 80s Pub, în cadrul căruia iubitorii de folk au avut parte de mai multe surprize. Acum doi ani, Vasile Mardare a câştigat toate cele trei categorii la care a fost nominalizat în cadrul premiilor ForeverFolk, respectiv „artistul folk al anului“, „cel mai bun album folk“ şi „cea mai bună piesă folk“. Muzicianul a susținut un concert și în cadrul Made in TM iar piesa lui Am să te iubesc a fost inclusă în compilația Made in TM 2014.
-Timișorenii de la Implant Pentru Refuz au lansat un nou videoclip – „Seven Shades” – al doilea clip realizat pentru o piesă extrasă de pe albumul „Cartography”, lansat de trupă în primavara anului trecut. „Videoclipul a fost conceput şi realizat de noi împreună cu echipa Electronic Resistance. Mulţumim actriţei Ioana Iacob şi prietenilor care au participat şi ne-au ajutat la filmări. «Seven Shades» a fost filmat în Timişoara în clubul D’arc şi în Club Daos, cărora le mulţumim pentru suport“, a declarat solistul trupei, Octavian „Vita” Horvath.
-Formaţia Trooper a susţinut un concert în cadrul turneului aniversar care marchează împlinirea a 20 de ani de existenţă a formaţiei, la Daos. În cei 20 de ani de activitate, Trooper au lansat șapte albume de studio, au cântat pentru mai mult de 600.000 de oameni în peste 800 de concerte și au urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Judas Priest, Whitesanke, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, The Rasmus etc. Invitaţii speciali ai acestui concert au fost timişorenii de la Blackjack.
-Timişoreanul Paul Damixie a reuşit să intre în atenţia melomanilor din lumea întreagă cu remixul său la piesa celebrei soliste Adelle, „Hello”. Apreciat de mai multe site-uri de specialitate, timişoreanul a fost recompensat cu premiul pentru remixul anului, la Miami. Evenimentul a purtat numele de The Remix Awards şi s-a desfăşurat în cadrul celei mai celebre conferinţe mondiale dedicate muzicii de dans, Miami Music Week. Timişoreanul a primit acest premiu din mâinile unuia dintre cei mai celebri DJ ai lumii, Steve Angello. Paul Damixie a câştigat premiul la categoria „Radio Airplay“.
-Concertul susţinut de Vali Crăciunescu şi colegii lui Adrian Măciucă şi Dan Blueman, sub şăgalnicul nume de „seară post – lăutărească“, a adunat un public numeros La Căpiţe, unde melomanii de toate vârstele au fost martorii unui recital care a inclus piese dintr-o gamă largă de stiluri muzicale. Evenimentul a reprezentat şi lansarea albumului „De of şi de aoleu – Spritz must go on..“, care cuprinde 13 piese lăutăreşti.
-Concertul de lansare al primului videoclip al formaţiei Concret – desfăşurat la la Porto Arte – a avut parte de o serie de surprize, muzicienii din Buziaş pregătind pentru această ocazie şi un DVD „ediţie limitată“ cu acest videoclip. Clipul a fost produs de „Film Events by Burza”, de producţia video s-au ocupat Gabi şi Oana Burza și echipa Aragian Marko şi Darius Stepan, iar de producţia audio s-au ocupat Alin Fărcășescu şi Loris Negruț.
-Concertul de lansare a albumului de debut al trupei Arcuş Trio a adunat la Ambasada un public care a savurat pe deplin acordurile de „fusion“ – jazz care se regăsesc pe materialul discografic „Allotropy“. Cei trei muzicieni au navigat în apele improvizaţiei, iar influenţele diverse ale lor au reuşit să coloreze într-un mod cât se poate de plăcut o seară care s-a lăsat cu aplauze sincere din partea publicului care a participat la acest eveniment pus la cale de cei de la Jazz Updates.
-Trupa timişoreană Within the Nova a lansat în format digital single-ul de debut, „Forsake the Crown”. Within the Nova este o trupă de industrial metalcore din Timişoara înfiinţată în decembrie 2015. Trupa îşi trage seva de inspiraţie din diverse genuri muzicale (industrial, metalcore, electronic), rezultând un sound dinamic, expresiv, caracterizat prin voci clean şi scream, riffuri agresive de chitară, solouri melodice, breakdownuri, sintetizatoare şi tematici atmosferice.
-Artistul timişorean K-lu a lansat un E.P. care cuprinde patru remixuri din zona hip – hop, materialul care se numeşte Re:Miscat fiind bine primit de numeroşii fani ai muzicianului. Materialul cuprinde remixuri după Getto Daci – Pe aici nu se trece, Metadon 300 feat. Deceneu – Din Sub, Vlad Dobrescu vs. Guts – Oameni ca mine şi Macanache – Putred.
-Rockerii timişoreni au avut parte de un concert deosebit care a marcat lansarea albumului dicografic cu numărul trei din cariera timişorenilor de la Methadone Skies, la clubul Daos. Methadone Skies s-a înfiinţat în luna martie a anului 2009, fiind un trio de prieteni ce începeau să descopere propria dragoste pentru muzică.
-Membrii trupei Bega Blues Band au deschis sezonul de concerte jazz şi blues din Sala Multifuncţională a CJT cu un recital bine primit de public. Formaţia Bega Blues Band, al cărei fondator a fost regretatul Béla Kamocsa, îşi continuă traiectoria artistică, la cotele cele mai înalte, aşa cum şi-a dorit cel care a înfiinţat-o. Johnny Bota şi Lică Dolga, cei care au mai rămas din trio-ul iniţial Bega Blues Band au chemat alături de ei muzicieni din generaţii diferite, împreună cu care au participat la numeroase festivaluri, emisiuni radio şi TV din România şi din străinătate.
-La trei ani de la albumul de debut, „Hoinar prin Piața Matache” (2013), Marius Matache, artistul care își propune la fiecare concert să facă oamenii să zâmbească, a venit în fața publicului iubitor de muzică bună cu un nou material discografic. Intitulat „Alchimie”, albumul – al cărui concert de lansare a avut loc în The 80s Pub – schimbă un pic registrul sonor cu care Marius Matache își obișnuise publicul, colaborarea cu Victor Panfilov (producătorul muzical al acestui disc) conferindu-i folkului energic al artistului și o amprentă retro-rock.
-La Timişoara a avut loc lansarea cărţii Enciclopedia Muzicii Electronice Româneşti, în prezenţa autorului ei, Septimiu Moldovan, şi a editorului Horaţiu Dan Dumitraş. Evenimentul a avut loc la cafeneaua D’arc, şi a fost urmat de un party la care au mixat Horace Dan D, Seba 1394 şi Newgotti.„Cartea a fost primită zic eu bine. Sunt la a treia lansare oficială după Tg Mureş (hometown) şi Sibiu, au trecut doar 6 luni de la tipărirea ei şi mai sunt doar câteva bucăţi din cele 500 subvenţionate de AFCN, la preţul de doar 14,39 lei. Mai departe preţul va urca puţin, asta pentru că Editura Digital Data Cluj nu va mai avea ajutorul venit din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional, de la care am câştigat printr-un proiect banii aceia. Cât despre critici, bineînţeles, există şi negativă, cartea fiind scrisă doar de mine nu avea cum să nu fie subiectivă. Bineînţeles mi-au mai scăpat pe din-afară oameni pe care i-am omis, sau despre care nu am ştiut. Dar, având în vedere că nimeni nu a avut curajul sau nu a dorit să se implice într-un proiect atât de vast cu atât de mult de muncă, mă simt împăcat moral că am scris totuşi o carte a cărei existenţă era obligatorie, în orice formă, asta după aproimativ 50 de ani de istorie a muzicii electronice pe meleagurile noastre“, ne-a declarat autorul cărţii.
-Formaţia Sonatic, a lansat cel de-al doilea material discografic, numit „Iluzii“, cu un concert care a avut loc în Piaţa Ţarcului. Albumul „Iluzii” conține nouă piese proprii, ce duc povestea, de pe primul album – „Sunt”, lansat în luna noiembrie a anului 2014, mai departe. „Am numit acest album «Iluzii» pentru că e piesa cea mai complexă din acest disc, una în care ne regăsim cu toţii. Melodia are un refren care pe noi ne-a montat, ne-a dat un «boost», ca să zic aşa. Albumul mai conţine o piesă complexă, «Carrousel of Life», dar am decis să nu punem titlu în engleză pentru acest disc. În afară de această piesă mai avem încă o piesă cu versuri în engleză care se numeşte «Sandman». Restul de şapte piese sunt în română. Piesele sunt mai vechi, compuse din 2006 încoace, ele au stat la dospit dar a venit timpul să le scoatem la iveală“, ne-a declarat solistul trupei, Bogdan Racz.
-Formaţia timişoreană The Different Class are o compoziţie care a fost inclusă în coloana sonoră a filmului britanic The Antwerp Dolls, melodia „Drop Of Rock” făcând parte din pelicula regizată de Jack L. Reid.
Mai 2016
-Melomanii timişoreni au avut parte de un concert cât se poate de interesant La Căpiţe, unde formaţia bucureşteană Otherside a reuşit să fie pe placul celor prezenţi printr-un sound eclectic, care îmbină cu mult meşteşug diverse influenţe muzicale moderne. Formaţia care a lansat albumul de debut, „Neverending”, în cursul lunii februarie, a reuşit să smulgă aplauze sincere, printre piesele care s-au făcut auzite numărându-se şi viitorul single al trupei.
-Pasionaţii de jazz au avut parte de un recital de excepţie susţinut de Mike Parker’s Trio Theory, evenimentul desfăşurat La Căpiţe fiind unul care a fost savurat pe deplin de publicul numeros de la faţa locului. Mike Parker Trio a debutat în 2011 şi a editat până acum trei materiale materiale discografice: „Prelude”, „Embrace The Wild“ şi „Alive Out There“.
-Proiectul Tinere Talente Timişoara 2016, iniţiat de către Titi Dragomir, a ieşit din nou în lumina reflectoarelor în Sala Multifuncţională a CJT, unde în faţa unui public entuziast au urcat pe scenă o serie de tinere talente. Evenimentul a fost prezentat de Mimo Obradov şi a inclus şi recitaluri susţinute de formaţiile Vest Phoenix Cover şi Elan. Cu mai mari sau mai mici emoţii, tinerii care au urcat pe scenă au fost răsplătiţi cu aplauze generoase din partea publicului. Balconul sălii a fost „cucerit” de către cei mai tineri spectatori, copiii de la Fundaţia Kinderzukunft – Rudolf Walther. Ei au fost încurajaţi să vină la acest eveniment, după concertul de binefacere al trupei reşiţene Red Flame, care a avut loc la sediul fundaţiei.
-Semifinalista la Vocea Romaniei din ediţia anului 2015, Alexandra Mitroi, a lansat exact de ziua ei, un single numit „Inside Story”, alături de Sean Norvis. Alexandra Mitroi a făcut primii paşi spre o carieră muzicală când avea 16 ani. Vocea ei a fost descoperită întâmplător, de către diriginta care a rugat-o să cânte o doină. Apoi a devenit membră a corului oraşului Jimbolia, acolo unde şi-a petrecut şi anii copilăriei. Dorindu-şi să îşi descopere mai mult vocea, pasiunea ei pentru muzică devenind tot mai mare, aceasta a hotărât să ia ore de canto, urmând să participe la concursuri locale şi câştigând mereu premii. Mai târziu, fiind studentă la Universitatea de Vest din Timişoara, secţia Publicitate, a avut perioada de practică la Bucureşti, la TVR. Cu această ocazie a participat la un concurs de karaoke, la Hard Rock Cafe, reuşind să câştige primul loc, în ciuda faptului că au participat artişti care acum sunt pe val.
-Prima seară a festivalului Timişoara Rocks a debutat prestaţia băieţilor care alcătuiesc formaţia Burning Table. După recitalul singurei trupe timişorene din line-up-ul festivalului Timişoara Rocks, pe scenă au apărut muzicienii de la Viţa De Vie care au avut parte de o vreme favorabilă şi un public numeros. Cel mai aşteptat moment al serii a fost fără îndoială concertul trupei germane Guano Apes, care a iscat un interes deosebit în rândul melomanilor. Fie că a fost vorba de „Open your eyes”, „Lord of the boards” sau „Big in Japan”, fanii aflaţi în primele rânduri au creat o atmosferă de vis. Printre piesele interpretate la faţa locului s-au numărat şi câteva melodii din cel mai recent album al trupei, „Offline”, iar solista Sandra Nasic a remarcat că în oraşul nostru există un club cu acelaşi nume. Din păcate, cea de-a doua zi a evenimentului Timişoara Rocks – festival desfăşurat în Piaţa Operei din Timişoara – a avut parte de o vreme nefavorabilă, ploaia alungându-i pe spectatori. Seara a fost deschisă de cei de la Luna Amară, care au avut parte de un succes deosebit, fanii clujenilor cântând alături de ei melodiile acestora.


Recitalul formaţiei Urma a a fost apreciat aşa cum se cuvine de puţinii rockeri aflaţi în centrul oraşului. Surpriza serii a reprezentat-o fără îndoială recitalul belgienilor de la The Black Box Revelation. Trupa formată în 2005 de Jan Paternoster (voce şi chitară) şi Dries Van Dijck (baterie) a oferit un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, piesele lor fiind aplaudate la scenă deschisă de public.
-Concertul lui Julio Iglesias la Timișoara, a avut loc în fața unei mulțimi emoționate. Femei de vârsta a treia, dar și mulți bărbați au umplut Piața Libertății, și au ascultat hituri din tinerețea lor, dar și piese de pe ultimul album pe care spaniolul îl promovează în acest tur. Nu de puține ori oamenii s-au ridicat de pe scaune și au dansat. Potrivit organizatorilor, în Piața Libertății au fost prezente aproximativ 5.000 de persoane, care au cântat și au dansat pe melodiile celebrului artist.
-Amatorii de evergren-uri au avut parte  în sala Filarmonicii Banatul de o seară cât se poate de agreabilă, alături de membrii actuali ai formaţiei Smokie, care au reuşit să le provoace celor prezenţi o sumedenie de amintiri alături de câteva hit-uri din categoria oldies but goldies. Deşi bilete pentru acest eveniment nu au fost deloc ieftine (între 100 şi 400 lei), Sala Filarmonicii s-a umplut, dovadă că hiturile de genul ”Living next door to Alice”, “Mexican girl”, “Don’t Play Your Rock ‘n’ Roll to Me“ “I’ll meet you at midnight” sau “Oh, Carol” sunt cât se poate de iubite şi-n zilele noastre.
-Cea de-a 25-a ediţie a festivalului internaţional studenţesc de artă şi cultură StudentFest 2016, a programat alături de alte secţiuni şi o serie de evenimente muzicale. Recitalul muzicienilor care alcătuiesc trupa Şuie Paparude a fost punctul de atracţie al părţii muzicale, spectacolul pus la cale de Dobrică, Michi şi Bean fiind unul de zile mari.
-Peste trei mii de oameni au luat cu asalt oraşul Jimbolia pentru a asista la o nouă ediţie a festivalului JEMF.  În prima seară din JEMF, pe scene au urcat Edwerd, Nusha, Monika Kruse, Deborah De Luca, Luca M, Just 2, Alex Kennon, Matthias Tanzmann, James Zabiela, Atapy, DJ Sfera, CTC, Macanache, Gojira şi Planet H, Mighty Boogie, Kojok şi alţii. Printre cei care au mai fost prezenţi în cadrul evenimentului s-au numărat Andre Hommen, Punu, NTFO, K-lu, Basska, Argatu, Dejan Milicevic, Dennis Ferrer, Giuseppe Cennamo, Golan Live, High Kulture, iO (Mulen), Jay Lumen, Otherside Live, Stimming Live, Subcarpaţi, Suciu, Tania, Ulises și Vladimir Aćić.
-Cei şase „crai“ care alcătuiesc formaţia Urma au susţinut un concert extraordinar în Timișoara, La Căpiţe, unde în faţa unui public numeros băieţii au interpretat melodii incluse pe cele patru materiale discografice editate până acum şi le-au oferit spectatorilor şi mostre din următorul disc al formaţiei, care poartă numele de „inima!ism”.  Printre piesele care s-au bucurat de mare succes la faţa locului s-au numărat „Cine iubeşte şi lasă“, „Terminus“ sau „Buy me with a coffee“, la aceasta din urmă o fană a trupei oferindu-i solistului trupei… o ceaşcă de cafea.
-Amatorii de „metale“ s-au adunat în Piaţa Libertăţii, unde în cadrul secţiunii muzicale a Studentfest-ului a avut loc un concert cu trupele Overtone, Tiarra Band şi Bucovina. Deşi sonorizarea de la faţa locului a lăsat de dorit, numeroşii fani ai trupei Bucovina au creat o atmosferă de nota zece la faţa locului. După recitalul care a fost savurat pe deplin de public, membrii trupelor Tiarra şi Bucovina au petrecut alături de fanii lor cu prilejul unui after – party desfăşurat în clubul Daos.
Alexandrina a sărbătorit zece ani de activitate muzicală printr-un mini-turneu naţional, care a poposit şi la Timişoara, spectacolul desfăşurat în Sala Mare a Teatrului Național fiind unul „de basm“ pentru fanii artistei originare din Chișinău. Preţ de mai bine de două ceasuri, Alexandrina – acompaniată de timişorenii Anghel Mailat, Ovidiu Zimcea, Gabriel Almaşi, Radu Pieloiu și Petre Ionuţescu – a prezentat atât piese din cele două albume apărute până acum, precum şi câteva melodii noi, care vor fi incluse în viitorul ei material discografic.
Iunie 2016
-Cea de-a doua ediţie a Revolution Festival, a pornit cu dreptul, numeroşii spectatori veniţi din România şi Serbia având parte de o experienţă de neuitat. Graţie muzicii şi a zonelor de divertisment amenajate de organizatori, atmosfera degajată la faţa locului a fost comparabilă cu cea pe care o întâlneşti la cele mai celebre festivaluri de acest gen. Primul concert din ţara noastră al americanilor de la Suicidal Tendencies le-a prilejuit fanilor thrash metal și hardcore punk o distracţie pe cinste, recitalul formaţiei care a luat naştere în 1981 fiind unul de nota zece. După concert, câţiva norocoşi s-au fotografiat alături de solistul Mike Muir şi de legendarul tobar Dave Lombardo, iar la finalul recitalului lor pe scenă au urcat şi câţiva fani ai trupei. „România, am venit aici să vă seduc“, a rostit pe scenă celebra actriţă Juliette Lewis, care s-a aflat şi ea în premieră în România, alături de formaţia The Licks. Actriţa, cunoscută pentru interpretările de excepţie în filmele lui Quentin Tarantino și Oliver Stone („From Dusk Till Dawn” şi „Natural Born Killers”) a avut parte de un succes deosebit şi le-a oferit celor prezenţi un show pe cinste. Printre artiştii care au urcat pe scenele Revolution Festival în prima zi s-au mai numărat Blazzaj, Ritam Nereda, CTC, Roni Size, Black Sun Empire, Fred V & Grafix, Apocalips, Haos, Bombarder sau Gothic. În cea de-a doua zi a Revolution Festival, au fost prezenţi Bio, Mono Jacks, Hladno Pivo, Planet Of Zeus, Skunk Anansie, Maxim (Prodigy), Tobyone, Dudu, Reboot, Francesca Lombardo, Umbre Zidite, Negura Bunget, Arc Gotic şi mulţi alţii.
-Melomanii timişoreni au avut parte de un nou episod muzical alături de Sebastian Spanache Trio, recitalul muzicienilor fiind unul care „a curs şnur“ pentru numeroşii spectatori care au făcut o binemeritată „baie de jazz“ La Căpiţe. După cum era de aşteptat, muzicienii timişoreni au interpretat câteva compoziţii incluse pe albumele „Humanized” şi „A Pasha’s Abstinence”, dar spre bucuria urechilor celor prezenţi seara a inclus şi câteva incursiuni în următorul material discografic al artiştilor, iar aplauzele de la faţa locului au demonstrat încă o dată – dacă mai era nevoie – faptul că formaţia timişoreană are „priză“ la public. Contrabasul lui Csaba Santa s-a îmbinat la fix cu elementele de percuţie izbutite ale lui Radu Pieloiu, iar pianul lui Sebastian Spanache a adăugat un plus de şarm serii. Dincolo de categorisiri stilistice, recitalurile timişorenilor care alcătuiesc această trupă reuşesc să „scoată“ spectatorul din cotidian, oferindu-le celor interesaţi o lume de poveste, îmbibată din plin cu artificii sonore de bun gust.
-Creatorii compilaţiei anuale Made in TM, care oglindeşte pentru al 8-lea an consecutiv scena muzicală a oraşului Timişoara, au dat startul campaniei 2016 cu evenimentele care se desfăşoară sub genericul One Take. În cadrul acestei manifestări, zece trupe timişorene au avut ocazia unică de a înregistra în condiţii de studio un single, în cele mai profesionale condiţii de studio, puse la dispoziţie de echipa lui Uţu Pascu şi cei de la Soundcreation. Cele zece nume timişorene care au fost alese pentru această acţiune sunt Haos, Brum, Sebastian Spanache Trio, Melting Dice, Virgula, Sanctuar, Arc Gotic, Umbre Zidite, The Different Class şi The Case.
-Amatorii de hip hop s-au adunat cu mic cu mare la lansarea din Timişoara a celui mai nou material discografic semnat Paraziţii, evenimentul desfăşurat la No Name suscitând un interes deosebit în rândul publicului. După cum era de aşteptat, concertul susţinut de celebra formaţie autohtonă care s-a înfiinţat în 1994 a avut parte de un succes deosebit, iar fanii trupei au cântat la unison cu ei toate piesele incluse în spectacol. În deschiderea evenimentului organizat de WhiteWolf România au evoluat DJ Flamă şi Dedey, iar după recitalul celor de la Paraziţii, distracţia a continuat alături de K-lu. Albumul „Lovitura de pedeapsă“ a fost lansat după şase ani de la precedentul material discografic.
-Membrii formaţiei Moon Museum au susţinut un concert extraordinar la D’Arc pe Mal, evenimentul fiind un „warm up“ pentru Music Travel Festival. Moon Museum este un proiect muzical nou format de artişti consacraţi ai scenei alternative din România: Oigan (KUMM), Robin şi Vladimir Proca (Robin and the Backstabbers). Pe parcursul recitalului, muzicienii au depănat o serie de amintiri legate de Timişoara şi le-au oferit celor prezenţi şi mostre de pe următorul album al trupei. În deschiderea celor de la Moon Museum au cântat timişorenii de la Monokrom, recitalul lor incluzând 9 melodii din care 7 sunt compoziţii proprii.
-Prima ediție a festivalului „Launmomentdat în parc” a avut loc în perioada 10-12 iunie, în Parcul Botanic din Timişoara. Printre cei care au fost prezenţi aici s-au numărat Daniel Bortz (Germania), Dan Shake (Marea Britanie), Synkro (Marea Britanie), Dubapest HiFi (Ungaria), Sattelites, Brum, BAB, Angel, Ulises, Punu, Mighty Boogie, Zo, Tudor, Von Bruber, Edwerd, WRK, Musai Soundworks și Sonophone.
-Vremea nefavorabilă a făcut ca prima zi din Music Travel Festival – eveniment desfăşurat la aproximativ 30 de kilometri de Timişoara, la Herneacova – să fie dată peste cap. Grindina care s-a abătut la faţa locului a întrerupt concertul celor de la Moonlight Breakfast, iar recitalurile programate outdoor au avut de suferit. Pe scena outdoor a evenimentului au concertat Les Elephants Bizzares şi Moonlight Breakfast. Solista spaniolă Bebe, care a câştigat un premiu Latin Grammy şi care a fost prezentă în premieră în România, a susţinut un recital pe scena „indoor“, cântând în faţa fanilor preţ de două ceasuri. După concerte, vineri, la faţa locului a avut loc un after – party cu echipa anonimTM compusă din Phoebe 1, MC Tina, Newgotti şi Seba 1394. Printre cei care au mai cântat la acest festival s-au numărat Alternosfera, Sonatic, Alexandra Uşurelu, Grimus, Robin and the Backstabbers, Yoav, Akua Naru, Basska, Şuie Paparude, Beck Corlan, Ada Milea, Ţapinarii, Fără Zahăr, Mircea Vintilă,, Emeric Imre, Mircea Baniciu şi Teo Milea.
-Cea de-a 14-a ediţie a tradiționalului Bikers Festival, manifestare organizată de Road Patrol MC România, a avut loc la Poligonul AJVPS Timiș de lângă Pădurea Verde. Ca în fiecare an, organizatorii festivalului le-au oferit pasionaţilor de motociclete o serie de concursuri, o paradă moto, concerte şi distracţie, într-un cadrul cât se poate de propice desfăşurării unor asemenea acţiuni. Printre trupele care au cântat la acest festival s-au numărat austriecii de le Mayburn, care au repurtat succes în faţa spectatorilor cu un power-rock gustat din plin de rockeri. Timişorenii de la Sonatic au cântat piese de pe cel de-al doilea material discografic, numit „Iluzii“, care conține nouă piese proprii. Trupa timişoreană Gorun – care a luat naștere ca o idee a solistului Marcel Gug, la sfârșitul anului 2012 – a reuşit să fie pe placul spectatorilor cu un concert care s-a bucurat de aplauze, iar printre trupele care au mai susţinut recitaluri s-au numărat Burning Table, Sanctuar, Pandora şi Truda.
-Amatorii de arte frumoase din Timişoara au avut parte de un eveniment deosebit, care s-a derulat sub umbrela „Medalion Eduard Pamfil“. În sala Orfeu a Facultăţii de Muzică au avut loc dialoguri despre artă şi suflet, moderate de Daniel Vighi. Un alt eveniment important a fost concertul derulat la Biserica Sfânta Ecaterina susţinut de Ilie Stepan şi Horea Crişovan, după care au cântat Adina Dimitriu şi Ionuţ Dorobanţu. „Eduard Pamfil, personalitatea de la care am avut onoarea să învăţ şi mai apoi să înţeleg sensul muzicii…şi tot acest lucru, trecând prin această minune lumesc numită ghitară“, spune Ilie Stepan.
-Clubberii timişoreni au avut parte de un spectacol pe cinste, alături de binecunoscutul DJ american de origine iraniană Dubfire, cunoscut de către melomani drept jumătatea duo-ului Deep Dish. Iniţial acest eveniment ar fi trebuit să se desfăşoare la sfârşitul anului trecut, dar a fost amânat din cauza tragediei petrecute la clubul Colectiv din Bucureşti. Pe lângă invitatul special al nopţii, la faţa locului au mai mixat Shaded, unul din membrii SCI + TECH, Nusha şi Just2, membrii Alongside Artists. Setul lui Dubfire a reuşit să fie pe placul petrecăreţilor, iar la reuşita acestui party au mai contribuit elementele vizuale asigurate de Whitepoint, sound-ul Funktion One şi locaţia din Calea Torontalului nr. 125, care a fost amenajată de către cei de la BlackOut aşa cum se cuvine pentru un party care a continuat până-n zori.
Implant Pentru Refuz a susţinut un concert extraordinar  La Căpiţe, evenimentul fiind unul care a iscat un interes deosebit în rândul amatorilor de rock din oraş. Concertul a avut parte de două părţi distincte, una „electrică“ şi una „acustică“, iar una din surprize a fost apariţia solistei Monica Lupu, care dealtfel a cântat alături de băieţi şi la precedentul lor concert desfăşurat în Piaţa Libertăţii în cadrul Festivalului Artelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.