Cel mai în vârstă angajat din România lucrează în vestul țării, la...

Cel mai în vârstă angajat din România lucrează în vestul țării, la 99 de ani. Vezi care este secretul longevității sale

0
DISTRIBUIȚI

stefan-gros-cioban-99-ani

Un cioban din județul Hunedoara, Ştefan Gros, a primit o diplomă de excelenţă din partea Consiliului Judeţean Hunedoara şi un premiu de 1.000 de lei, în semn de apreciere pentru munca sa. La 99 de ani, ciobanul din Valea Jiului este cel mai în vârstă salariat din România, iar iniţiatorii hotărârii prin care a fost premiat l-au descris ca fiind „un model de putere de muncă, de caracter şi un exemplu pentru comunitate”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara, conform adevarul.ro.

Ştefan Gros locuieşte în satul Vâlcelele Bune de pe Valea Streiului şi se ocupă cu păstoritul de peste 80 de ani.


A povestit că de-a lungul vieţii sale a trăit o mulţime de experienţe ieşite din comun. Turmele pe care le-a avut în grijă şi cu care a cutreierat munţii i-au fost atacate deseori de animale sălbatice, iar o dată s-a luptat cu un urs care luase o oaie din stână. A fost la un pas de moarte, după ce animalul sălbatic l-a apucat şi l-a aruncat prin cetina unui brad, însă câinii săi i-au sărit în ajutor şi au alungat ursul.

În ultimii ani Ştefan Gros a fost angajat cu carte de muncă la stâna din Straja a unui om de afaceri din Valea Jiului, iar timp de câteva luni a fost trimis şi în şomaj. Ştefan Gros s-a întors însă la ciobănie, iar pasiunea pentru meserie este unul dintre secretele longevității. „Numai de dragul oilor mi-a lungit Dumnezeu anii de viaţă. Nu mă simt deloc bătrân”, a spus ciobanul. Ştefan Gros provine dintr-o familie longevivã, tatãl lui a trãit pânã la 103 ani si un bunic de-al sãu a trecut de 107 ani.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.