Manager de spital din vestul țării, găsit în incompatibilitate. Vezi ce funcții...

Manager de spital din vestul țării, găsit în incompatibilitate. Vezi ce funcții a deținut simultan

0
DISTRIBUIȚI

cristina-baleia-1

Agenția Națională pentru Integritate a anunțat că Cristina Băleia, inginer economist de profesie, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 martie 2013-31 august 2015 deoarece a deținut, simultan, funcțiile de manager al spitalului municipal Vulcan din județul Hunedoara, cât și pe cele de vicepreședinte al organizației locale a PSD și al organizației județene a femeilor, ea fiind membru al acestui partid din anul 2003.

Potrivit ANI, funcția de manager este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcții, cu excepția celor din domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică sau de creație literar-artistică. ANI consideră că au fost încălcate obligațiile legale, iar fapta invocată constituie abatere disciplinară, persoana găsită în incompatibilitate fiind decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică timp de trei ani din momentul destituirii ori a încetării de drept a mandatului.


Cristina Băleia a depus la dosar un punct de vedere, în vederea exercitării dreptului la apărare.

Înainte de a fi numită manager al spitalului, Cristina Băleia a fost consilier local și președinte al consiliului de administrație al instituției medicale, fiind numită în funcția de manager în martie 2013. Ea a fost demisă din funcție în luna august a anului trecut, după ce procurorii din Petroșani au început să facă cercetări, existând suspiciunea încălcării legislației în vigoare. Parchetul a fost sesizat de reprezentanți ai spitalului municipal Vulcan care au acuzat-o pe Cristina Băleia de mai multe ilegalități, iar după ce procurorii au dispus scoaterea ei de sub urmărire penală, decizia acestora a fost atacată în instanță de cei care au făcut sesizările. La rândul ei, Cristina Băleia a dat în judecată primăria și spitalul, contestând înlăturarea din funcție și cerând anularea actului administrativ prin care a fost demisă.

Surse foto: cronicavj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.