Directorul Spitalului Județean Timișoara: „Avem un deficit mare de personal”. Sute de...

Directorul Spitalului Județean Timișoara: „Avem un deficit mare de personal”. Sute de posturi, scoase la concurs la sfârșitul anului 2016. Vezi ce se caută

0
DISTRIBUIȚI
spital curatenie
Sute de posturi scoase la concurs, la Spitalul Județean Timișoara.

Spitalul Județean Timișoara a scos la concurs, la sfârșitul acestui an, sute de posturi. Asta în condițiile în care cea mai mare unitate medicală din vestul țării se confruntă cu un deficit mare de personal, semnalează directorul Marius Craina. Este nevoie mai ales de îngrijitoare, asistente, infirmiere, brancardieri și liftieri.

„În anul 2016, am lucrat cu un personal la limita inferioară a normalității, iar în unele sectoare, sub această limită. Am reușit să scoatem la concurs în anul 2016 peste 400 de posturi. Din păcate, doar 200 sunt ocupate, din două motive. Un motiv este acela că nu întotdeauna pentru posturile scoase la concurs am avut solicitări de angajare.


De exemplu, am scos 20 de posturi de asistente și s-au prezentat doar zece. Apoi, după ce s-au ocupat posturile, unele persoane au renunțat. Suntem la o eficiență de 50% în ceea ce privește concursul pentru ocuparea posturilor, ceea ce reprezintă o mare problemă”, explică Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Marius Craina se plânge că nu mai știe cum să promoveze aceste posturi vacante, astfel încât să poată fi găsit personalul necesar. „Avem deficiențe destul de semnificative și îngrijitoare în ceea ce privește infirmierele, îngrijitoarele curățenie, liftierii și brancardierii. Avem un deficit mare de personal, chiar nu mai știu cum să promovăm aceste posturi pentru a se prezenta la concurs oameni dornici să le ocupe”, a detaliat managerul Spitalului Județean Timișoara.

Ieri, unitatea medicală a scos la concurs 463 de posturi vacante, pe perioadă nedeterminată, dintre care 139 de asistente medicale, 118 de infirmiere, 152 de îngrijitoare, cu studii generale, fără experiență, și 30 de brancardieri. Dosarele de candidatură pot fi depuse în perioada 29 decembrie – 12 ianuarie 2017, proba scrisă are loc în 20 ianuarie, proba practică și interviul în 27 ianuarie, iar afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 30 ianuarie.

Mai multe informații despre posturile scoase la concurs de Spitalul Județean Timișoara sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.