Firmele din vestul țării care au sub zece angajați pot primi aproape...

Firmele din vestul țării care au sub zece angajați pot primi aproape 30 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru a se dezvolta. Ce trebuie să facă

0
DISTRIBUIȚI
fonduri europene
Fonduri europene pentru microîntreprinderile din vestul țării

Microîntreprinderile din vestul țării pot obține finanțare europeană nerambursabilă pentru a se dezvolta. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest anunță că prin Programul Operațional Regional, prioritatea de investiții “Promovarea spiritului antreprenorial”, sunt disponibile 27,56 de milioane de euro.

Firmele pot primi până la 200.000 de euro

Primul pas pentru obținerea finanțării nerambursabile este depunerea proiectelor pentru care se doresc fondurile europene, lucru care se poate realiza cel târziu până în data de 27 ianuarie 2017.


De altfel, perioada pentru depunerea proiectelor este în plină desfășurare, aceasta a început în 27 iulie 2016. Până în această săptămână, au fost depuse 93 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 14,49 milioane de euro, adică aproape 53% din alocarea financiară pentru vestul țării.

Pentru a putea obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 de euro, microîntreprinderile trebuie să asigure o cofinanțare de minim 10%. Valoarea eligibilă a unui proiect trebuie să fie de minimum 25.000 de euro.

Locul de implementare al proiectelor trebuie să fie în mediul urban, iar acestea vor primi finanțare în funcție de punctajele obținute și în limita alocării financiare. Cererile de finanțare pot fi depuse prin aplicația electronică MyMIS, disponibilă AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.