SCANDALOS La Timişoara bolnavii de la Onocologie sunt căraţi cu targa pe...

SCANDALOS La Timişoara bolnavii de la Onocologie sunt căraţi cu targa pe scări. Când va aloca primăria bani pentru un lift

1
DISTRIBUIȚI

Situaţia dramatică la Secţia de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara, acolo unde bolnavii suferinzi sunt transportaţi cu targa sau cu căruciorul pe scări. Totul pentru că imobilul în care funcţionează clinica nu are un lift. Dotarea necesară este pe lista de investiţii a Primăriei Timişoara, însă abia pentru anul 2017, asta deși mutarea de pe Mihai Viteazu pe Victor Babeş s-a făcut în 2012.

„Am alocat în acest an 55.000.000 de lei în domeniul sănătăţii pentru investiţii şi dotări în spitalele aflate în juridicţia primăriei. Nu e deloc puţin pe investiţii şi dotări.


Noi dovedim prin fapte că într-adevăr acordăm domeniului sănătăţii o atenţie specială pentru că până la urmă nimic nu e mai important decât sănătatea. Vor fi lucrări de reabilitare la clinica de Oncologie a Spitalului Municipal, clinică aflată pe strada Victor Babeş unde am mutat-o atunci când am renunţat la a sta în chirie la cetăţenii de pe Mihai Viteazu. Se vor face lucrări la faţadă şi se va amplasa un lift pentru că principala lipsă a clădirii este că nu dispune de lift şi unii bolnavi au dificultăţi să urce, iar cu targa sau cu căruciorul este dificil să fie transportaţi pe casa scării. Valoarea contractului este de 750.000 de lei, banii provin de la bugetul local”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul spune că municipalitatea timişoreană aşteaptă lansarea programelor cu finanţare europeană, pentru a depune proiecte importante. „Noi facem pe buget local tot ce vedeţi, în această perioadă în care s-au încheiat proiectele pe programe europene, de pe exerciţiul financiar 2007 -2013, şi asta s-a întâmplat în 2016, nu am avut alte resurse financiare decât veniturile proprii şi în continuare tot pe venituri proprii vom lucra, până când vor veni primii bani europene pe exerciţiul 2014-2020 şi probabil că primii bani efectivi îi vom avea spre sfârşitul anului 2017, dar noi nu stăm până atunci, cum a fost tradiţia în Timişoara, să ne lamentăm că nu ni se dă sau nu suntem lăsaţi, noi facem multe lucruri cu banii noşti”, a mai adăugat Robu.

1 COMENTARIU

  1. Nesimtitilor ! Clinica funcționează intr-un internat unde o să puneți liftul in exterior ???? Fațada trebuie renovata robule ? Bine că faci stadioane , pui palmieri dar o clinica de oncologie nu !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.