Jandarmii au dus drapelul României pe cel mai înalt vârf din vestul...

Jandarmii au dus drapelul României pe cel mai înalt vârf din vestul țării, cu ocazia Zilei Naționale. Ce mesaj au transmis GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-866407830">

jandarmi-drapel-munte-varf-parangu-mare-1

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, jandarmii montani din cadrul Postului Parâng au arborat drapelul naţional pe una dintre cele mai înalte culmi montane din ţară, vârful Parângul Mare (2.519 metri), din județul Hunedoara. În demersul lor li s-au alăturat şi un voluntar, împătimit al muntelui, din Valea Jiului. „Este pentru a patra oară când jandarmii montani reuşesc să ducă drapelul naţional pe vârful Parângul Mare. Este o tradiţie începută în anul 2012, întreruptă doar anul trecut, când, din cauza condiţiilor meteorologice extrem de dificile, jandarmii au fost opriţi din demersul lor”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Jandarmii montani au dorit ca prin această acţiune să transmită de deasupra norilor un mesaj de suflet militarilor români „care ţin steagul sus” în misiunile internaţionale, precum şi tuturor românilor, a completat reprezenantul IJJ Hunedoara. Traseul a fost străbătut de trei jandarmi montani şi de însoţitorul lor pe o vreme deloc prietenoasă, cu vânt puternic, zăpadă viscolită şi temperatură cu mult sub 0 grade Celsius. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere.

„În data de 30 noiembrie, în jurul orei 07.30, cei patru români au pornit din staţiunea Parâng către vârful Parângul Mare, purtând cu ei drapelul naţional. După patru ore, au atins cota 2.519 şi au fixat hampa drapelului de borna care marchează vârful montan. Traseul de întoarcere, deşi a durat mai puţin, a fost la fel de dificil”, a informat IJJ Hunedoara. „Traseul a fost extrem de dificil, dar efortul a meritat. Sunt mândru că sunt român şi că am putut arbora drapelul naţinal deasupra norilor”, a declarat plutonierul major Valentin Szabo, şeful Postul Parâng, participant la această acţiune. Vârful Parângul Mare este cel mai înalt vârf din România, după vârfurile montane din masivul Făgăraş.

Sursa foto: Facebook / Inspectoratul de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.