Jumătate din directorii de unități de învățământ din Timiș vor fi „zburați”...

Jumătate din directorii de unități de învățământ din Timiș vor fi „zburați” din funcții, în zilele următoare. Ce decizie va lua inspectoratul școlar

0
DISTRIBUIȚI
S-au terminat înscrierile pentru posturile de directori de școli.
50% din directorii de școli din Timiș, zburați din funcții.

Peste 50% din directorii de unități de învățământ din județul Timiș vor fi eliberați din funcții, săptămâna viitoare, de către inspectoratul școlar. Asta pentru că nu s-au înscris, nu s-au prezentat sau au fost respinși la concursul organizat de Ministerul Educației pentru ocuparea acestor funcții. În aceste condiții, ISJ Timiș va numi noi directori, la propunerea consiliului de administrație din fiecare școală.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că, în urma finalizării concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori și de directori adjuncți de unități de învățământ, vor fi instalați 99 de directori care au promovat examenul, plus alți 46 de directori adjuncți.


Astfel, la 98 de școli vor fi numiți directori, iar la alte 44 vor fi numiți directori adjuncți, în județul Timiș funcționând 197 de unități de învățământ cu personalitate juridică.

„În data de 16 decembrie vor fi validate rezultatele finale în urma concursului organizat de Ministerul Educației. Din acel moment, avem la dispoziție cinci zile lucrătoare pentru a elibera directorii de școli care nu s-au înscris sau nu au promovat concursul și de a numi noi directori. Avem aproape 51% din școli unde ne aflăm în situația de a numi noi directori. Am transmis o adresă în unitățile de învățământ, săptămâna trecută, și i-am rugat pe colegii mei să-și aleagă oamenii cu care doresc să lucreze, să propună colegi care fac parte din corpul de experți pentru funcția de director. Teoretic, profesorii nu pot să-l propună ca director pe cel aflat acum în funcție, așa spune legea”, a explicat Aura Danielescu.

În total, la concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori și de directori adjuncți de școli, din județul Timiș s-au înscris 245 de candidați, dintre care au promovat 145. 12 persoane au fost declarate admise, însă un alt candidat a obținut un punctaj mai mare, astfel că a ocupat funcția de director. De asemenea, 72 de candidați au fost declarați respinși, unul s-a retras și 15 nu s-au prezentat la concurs.

Inspectorul școlar general al județului Timiș estimează că un nou concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli va fi organizat anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.