Mesajul președintelui Klaus Iohannis, înainte de alegerile de duminică (P)

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, înainte de alegerile de duminică (P)

0
DISTRIBUIȚI

klaus-iohannis-pressalert

Președintele României a făcut, la finalul campaniei electorale, un apel contra resemnării șîn favoarea participării la alegerile parlamentare de duminică. Șeful statului a insistat asupra faptului că de rezultatele alegerilor depinde direcția în care va merge țara în următorii ani.

“Indiferent dacă aveţi o opţiune sau încă nu, e important să mergeţi să votaţi. S-a spus că această campanie nu a reuşit să emoţioneze, să producă emoţie, totuşi, ziua votului produce emoţii. Duminică mergem şi alegem Parlamentul României pentru următorii patru ani, o alegere importantă, pentru că vrem împreună să continuăm să facem România mai bună, să construim o ţară puternică şi prosperă.

În democraţie alegătorul devine activ şi participant în ziua votului. Nu rataţi ocazia. Mergeţi şi votaţi!”, a declarat șeful statului

Într-o intervenție dedicată Zilei Internaționale a Luptei Anticoruptie, șeful statului a mai spus că că apreciază în mod deosebit activitatea DNA si a celor care si-au facut datoria „pentru ca astăzi România să nu mai figureze pe lista țărilor corupte și să fie un exemplu de acțiune și determinare în lupta anticorupție”.

„Lupta anticorupție trebuie să continue până când respectarea legii și corectitudinea devin normalitate, devin regulă, până când construim o societate care ea însăși nu mai suportă, nu mai tolerează corupția.


Cred că suntem pe drumul cel bun, dar este important să continuăm și ca să continuăm bine este bine să votăm. Vă aștept duminică la vot!” a concluzionat președintele.

Este al doilea apel pe care Președintele îl face către cetățeni în ultimele zile pentru a participa activ la procesul democratic.

”Votul este instrumentul cel mai valoros și mai puternic pe care cetățenii îl au într-un cadru constituțional democratic.

Exprimarea opțiunii electorale reprezintă calea cea mai potrivită pentru recâștigarea încrederii în instituțiile statului. Îmi doresc o democrație puternică, instituții care se bucură de legitimitate și încredere, iar asta presupune o participare cât mai largă. Îi îndemn pe cetățeni să uzeze pe deplin de dreptul la vot”, a arătat Klaus Iohannis cu ocazia aniversării a 25 de ani de la referendumul privind adoptarea primei Constituții democratice după înlăturarea regimului comunist.

Cu aceeași ocazie, președintele a sugerat că viitorul Parlament ar putea să ia și o decizie privind felul în care se desfășoară campaniile electorale, astfel încât acestea să fie mai utile cetățenilor.

Publicat la comanda PNL de către Boța Dragoș Pressalert PFA Cod unic mandatar: 11160004