Ministerul Sănătății, despre fetița moartă la Timișoara din cauza rujeolei: „Spitalul nu...

Ministerul Sănătății, despre fetița moartă la Timișoara din cauza rujeolei: „Spitalul nu a raportat acest deces către autorități”

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

Ministerul Sănătății a transmis, astăzi, un comunicat de presă, în care oferă mai multe detalii cu privire la cazul fetiței de un an și șase luni care a murit, în luna decembrie, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara din cauza rujeolei.

„În urma informațiilor apărute în media, Centrul Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile a solicitat informații suplimentare de la DSP Timiș și de la Spitalul ‘Victor Babeș’ din Timișoara în legătură cu decesul din cauza rujeolei al unui copil de 1 an și 6 luni.


Din informațiile obținute telefonic, se pare că acest copil a fost confirmat cu rujeolă, dar spitalul nu a raportat acest deces către autorități, de aceea el nu a apărut în informările săptămânale ale CNSCBT”, explică reprezentanții Ministerului Sănătății.

Fetița nu a fost imunizată împotriva vaccinului pentru că s-a născut cu probleme grave de sănătate. Până în prezent, numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la zece în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.