Nicolae Robu DESFIINŢEAZĂ conducerea PNL după eşecul de la alegeri: „Nu știu...

Nicolae Robu DESFIINŢEAZĂ conducerea PNL după eşecul de la alegeri: „Nu știu de ce ne-am agățat de Cioloș”. Vezi ce declaraţii şocante a făcut şi pe cine consideră vinovat de eşec

0
DISTRIBUIȚI

robu la poli07 an

Declaraţii şocante făcute de liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, pe tema rezultatelor dezastruoase de la alegerile parlamentare. Fără a-şi asuma faptul că PSD a învins PNL până şi pe Timişoara, Robu a declarat că deciziile de la nivel naţional nu s-au luat în echipă şi că nu a mai participat la reuniuni de partid pentru că s-a simţit ca un „figurant”.

În opinia lui Robu, invitat la Digi 24 Timișoara, candidaţii PNL au fost aleşi dintre „oameni care nu au făcut performanţă niciodată, dar au fost aciuiţi pe lângă preşedinţi. (…) Candidaţii nu au fost cu nimic mai buni ai PSD. Nu are niciun partid candidaţi care să stea în sondaje foarte bine. Nu are niciun partid, ai noştri au fost la cel mult 28%, am luat 27%. Pentru mine nu a fost o surpriză rezultatul, dar îl vedeam zi de zi cum se prefigurează şi nu îmi venea să cred că e adevărat. Este nepermis pentru un partid şi nouă ni s-a întâmplat asta, când se dă o directivă, atenţie, ca să intre USR va trebui să ne critice să ne atace, noi trebuie să nu ripostăm să ajutăm USR să intre în Parlament. A fost o decizie naţională la care eu nu am fost parte.


Ei ne făceau în fel şi chip şi noi tăceam şi în final ei au luat 19% pe Timişoara. Decizia a fost să ne lăsăm criticaţi pentru ca USR care ne va fi partener la guvernare să depăşească pragul electoral pentru că era limpede că pe ţară nu va fi uşor, chiar dacă pe Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării va face un scor bun. (…) Am dat un exemplu. Vine primul ministru de care nu știu de ce noi ne-am agățat și l-am pus și pe dânsul în situații delicate. Eu nu îl critic pe domnul Cioloș, îl respect și nu îl invinuiesc pentru rezultatele noastre, ci pe noi. Domnul prim-ministru pe care l-am în situații delicate că aproape l-am forțat să fie candidatul nostru după atitudinile pe care le-am avut eu asta deduc că nu a fost încântat să se lege de PNL și în final dă mesajul votați fie cu PNL, fie cu USR. Lumea este derutată. Oamenii nu mai știu, oare Cioloș nu îi agreează pe liberali de ne spune să votăm cu USR? Hai să votăm, că este un partid nou”, a declarat Robu.

Robu a refuzat să îşi asume eşecul pe Timişoara, comentând că şi în filiale puternice ale PNL lupta cu PSD a fost umăr la umăr. „Aceiaşi oameni din PNL Alba au câştigat când au făcut o campanie în termeni corecţi. Acum au fost obligaţi să facă o campanie în termeni greşiţi. Şi în toată ţara a fost la fel, la Cluj, la fel, la Arad, la Oradea. A fost o idee politică greşită la nivel naţional. Mă întreb din prostie s-a venit cu aceste idei sau cineva a vrut să defavorizeze PNL pentru a favoriza pe altcineva şi a fost o intoxicare. Nu pot să nu îmi pun întrebări, pentru mine a fost evident de la început că suntem pe un drum greşit că nu aşa îşi face un partid campanie”, a mai spus liberalul.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.