OFICIAL Problema Muzeului Revoluţiei nu se rezolvă în 2016: CJ Timiş va...

OFICIAL Problema Muzeului Revoluţiei nu se rezolvă în 2016: CJ Timiş va cere Garnizoana înapoi pentru a o amenaja

0
DISTRIBUIȚI

Foto: Adrian Pîclișan

Foto: Adrian Pîclișan

Șansele ca Timișoara să aibă un muzeu al Revoluției la Garnizoana din Piaţa Libertății sunt practic inexistente, conform declarațiilor făcute, astăzi, de președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

Amintim că Ministerul Culturii a avut la dispoziție o finanțare de 3.000.000 de euro, aferentă amenajării unui muzeu al Revoluției în anul 2016. Singura locație care a fost pe placul reprezentanților Ministerului Culturii pentru amenajarea obiectivului a fost Garnizoana din Piața Libertății, proprietate a Ministerului Apărării, care a fost cedată Consiliului Județean Timiș. Parte din sarcinile trasate de MApN pentru CJ Timiș includeau și amenajarea unor spații pentru diverse structuri ale Armatei în cadrul clădirii din Piața Libertărții.

În preajma campaniei electorale, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a început să facă presiuni la adresa CJ Timiș cerând să cedeze clădirea înapoi la MApN, care să o transfere în patrimoniul Ministerului Culturii, pentru a începe amenajarea muzeului.


După ce reprezentanții MApN nu au fost de acord cu spațiile puse la dispoziție de primărie către structurile Armatei în vederea cedării Garnizoanei către Ministerul Culturii, transferul clădirii în patrimoniul Ministerului Culturii nu a fost realizat. Dezinteresul autorităților centrale asupra muzeului a devenit evident în 13 decembrie după ce contractul Ministerulul Apărării cu CJ Timiș a expirat, însă autoritățile nu au făcut niciun demers pentru a transfera clădirea la Ministerul Culturii.

„Din 13 decembrie acea clădire a revenit Ministerului Apărării. Au fost vreo trei ședințe de Guvern, nu am auzit să treacă acea clădire de la Ministerul Apărării la Ministerul Culturii. Nu vreau să cred că acest subiect a fost unul de campanie electorală folosit de anumiţi domni şi anumite doamne. Au avut loc trei ședințe de Guvern, nu am auzit să treacă la Ministerul Culturii, astfel încât acea finanțare 3.000.000 de euro să fie accesată până la sfârșitul anului. Aștept să se instaleze noul Guvern, astfel încât să se dea hotărârea prin care să revină consiliului județean pe o perioadă mai lungă, acea perioadă să poată să acopere lucrările pe care le vom face la vechea Garnizoană”, a declarat Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.