Părinții din Timișoara, invitați la o conferință în care învață cum să...

Părinții din Timișoara, invitați la o conferință în care învață cum să nu greșească în educația micuțului: „Pentru un copil pedepsit, condiționat, bătut, stima lui de sine este la pământ”. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI
mama copil
Conferință despre meseria de părinte, la Timișoara.

Specialiștii avertizează asupra faptului că relația părinte-copil este deosebit de importantă pentru stima de sine a micuțului, în funcție de care se va dezvolta în societate. Cu scopul de a-i informa pe părinți cum să petreacă timp de calitate cu copilul lor, la Timișoara este organizată o conferință inedită.

Astfel, Otilia Mantelers, specialist în parenting, va susține o conferință pe tema stimei de sine, în data de 10 decembrie, în cadrul căreia părinții primesc sfaturi despre cum să relaționeze sănătos cu copiii lor, fără să recurgă la metode precum pedeapsa, condiționarea sau respingerea.

„Stima de sine a copiilor nu este o călătorie liniară, ci una cu suișuri și coborâșuri. Uneori ea scade pentru că greșim noi, părinții, alteori pentru că greșesc alți oameni importanți din viața copilului. Ce știu sigur este că noi, părinții le suntem cel mai de încredere partener în călătoria către vârful stimei de sine. Relația cu părintele și atașamentul construit în primii ani de viață reprezintă factorul determinant pentru felul în care copilul va crește și va deveni adult. Meseria de părinte în zilele noastre este, pe lângă instinctul cu care ne-am născut, îmbogățită cu informațiile aduse de neuroștiință și psihologie.


Le transmit părinților să se informeze, să conștientizeze că tot ceea ce fac și tot ceea ce le spun copiilor va avea o mare influență asupra vieții lor”, spune Otilia Mantelers.

Evenimentul de la Timișoara adresat părinților este organizat de mămici, una dintre ele fiind chiar coordonatoarea unui proiect de educație blândă a copiilor, și anume „Arta în Nori”. Potrivit organizatorilor, ideea acestei conferințe a venit după întâlnirea cu multe familii în care copiii erau tratați cu asprime, uneori pedepsiți prin bătaie sau condiționați să primească afecțiune și atenție din partea părinților.

„Părinții nu mai au timp fizic să se ocupe de educația copilului așa cum e ea normală, spontană, instinctuală. Sunt atât de preocupați de cotidian, de locul de muncă încât ajung să își vădă copiii două ore pe zi. Acestea sunt foarte importante și părinții au nevoie de o rețetă. O rețetă care înseamnă un ghid despre cum să te joci cu copilul, cum să compensezi absența ta, cum vorbești cu ei ca să nu se simtă abandonați, respinși. Noi, ca părinți, am fost educați într-un anumit fel. Venim cu un bagaj care poate să fie nesănătos. Pentru un copil pedepsit, condiționat, bătut, stima lui de sine este la pământ. Nu mai știe și nu mai poate să deosebească ce e bine și ce e rău. Când face bine crede că tot rău face. Acest copil va deveni un adult lipsit de încredere, obedient, plin de frustrări, își va găsi greu un drum în carieră și viața personală, va avea dificultăți în a-și exprima punctul de vedere, care poate fi valoros”, a precizat și Laura Petru, coordonatorul proiectului „Arta în Nori”.

Parentingul este un domeniu tot mai dezvoltat în ultimii ani. Evoluția tehnologică și posibilitatea derulării tot mai multor proiecte de cercetare în neuroștiință, psihiatrie, psihologie și pedagogie oferă părinților informații foarte importante pentru a știi cum să petreacă timp de calitate cu copiii lor.

Evenimentul organizat la Timișoara are loc sâmbătă, 10 decembrie, între orele 10.00 – 14.00, la Filarmonica Banatului. Mai multe informații se găsesc AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.