Pirtea de gâtul PNL

Pirtea de gâtul PNL

1
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

PNL se află, cu o săptămână înainte de alegeri, în fața celui mai important test după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit faptul că Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara și cap de listă la Camera Deputaților, a plagiat cu repetiție. Probele sunt zdrobitoare și vorba unuia dintre cei copiați – nu are ce să comenteze pentru că furăciunea este evidentă. Impostura universitară nu poate să fie ascunsă de perdelele de fum create prin acordarea de titluri onorifice unor personalități doar ca să ai fotografii cu aceștia prin birou sau pe holurile UVT.

Pirtea nu este un rector oarecare.


Este cel cu care Alina Gorghiu face tandem, fiind primii pe listele din Timiș la Camera Deputaților și Senat. În plus, întreaga campanie a liberalilor a fost construită pe ideea corectitudinii și a penalilor și plagiatorilor care sunt la PSD.

PNL nu are decât două variante – să fie alături de Pirtea sau să ia distanță. În acest moment, singura ieșire onorabilă, ca să-i spunem așa, este retragerea rapidă a lui Pirtea măcar din competiția electorală pentru a mai reduce din daunele acestei bombe ale cărei efecte se vor amplifica, acum în ultima săptămână de campanie electorală. Orice altă explicație, variantă, nu va face decât ca Pirtea să fie pietroiul care să tragă și mai tare spre fundul prăpastiei partidul care ar fi trebuit să-i aducă mult visata funcție de ministrul al învățământului.

P.S. Faptul că este și rectorul universității care a evitat să spună dacă Laura Codruța Kovesi a plagiat sau nu este un alt detaliu. Esențial, însă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.