Plen festiv cu scandal: revoluţionarii din Timişoara au certat presa şi s-au...

Plen festiv cu scandal: revoluţionarii din Timişoara au certat presa şi s-au făcut între ei securişti şi informatori. Vezi de ce a fost nevoit primarul Robu să facă pe „bodyguard-ul”

0
DISTRIBUIȚI

plen-clt-robu-revolutionari-scandal-1

Plen festiv sub semnul nervilor, astăzi, la Consiliul Local Timişoara. Revoluţionarii din capitala Banatului au fost invitaţi astăzi la ședința de plen, pentru a celebra 27 de ani de la eliberarea României de sub comunism.

Primul vorbitor a fost primarul Nicolae Robu, care a ţinut o mică lecţie de istorie citită de pe o foaie. Au urmat la microfon revoluţionarii, care nu s-au dezminţit şi, la fel ca în fiecare an, au avut discursuri vehemente.

După un moment de reculegere ținut în memoria lui Lorin Fortuna, revoluționar timișorean și primul președinte al CJ Timiș, care a decedat la începutul acestei luni, la microfon a ajuns Tudorin Burlacu, președintele Asociaţiei „Frăţie, Egalitate, Cooperare, Colaborare”, care a declarat că „PSD ar trebui să mulţumească Realitatea TV, că dacă nu încercau să ne lovească că nu a fost revoluţie, poate nu ne coagulam atât de bine la nivel naţional şi că poate PSD nu avea acest scor pentru că mobilizarea noastră de a scoate oamenii la vot este mai bună decât mobilizarea oricărui partid.


Iar presa ca de obicei a avut această contribuţie. Într-adevăr mulţumesc lui Liviu Băcana că a adus lucrurile în făgaşul lor normal prin intervenţia de la Realitatea TV. Presei o să îi spun că fie atentă. Să ţină minte trei lucruri: nu sunt capabili să ştie că din 13 până în 15 au fost proteste, din 16 până în 20 a fost revoltă, iar din 20, având program, având tot, s-a transformat în revoluţie”.

Revoluţionarul Ioan Ieremia a acuzat că toţi cetăţenii de onoare ai oraşului sunt „foşti informatori ai statului”, moment în care Tudorin Burlacu l-a întrerupt ţipând „cine te-a făcut pe tine revoluţionar, mă? Eu sunt securist? Tu ne jigneşti pe toți!”. Revoluţionarul PNL Lucian Căldăraru l-a atenţionat pe Burlacu că el a luptat pentru ca Ieremia să aibă dreptul să vorbească liber.

Primarul Nicolae Robu a preluat cuvântul cerând ca Ieremia să retracteze acuzele şi să ceară scuze audienţei. Momentul a fost aplaudat la scenă deschisă, ulterior revoluţionarii cerând ca Ieremia să fie dat afară din sală. Revoluţionarul nu a fost evacuat, însă momentul a fost depăşit graţie discursului susţinut de alt revoluţionar. Ulterior, primarul s-a ridicat de la masa de consiliu şi a mers să discute personal cu Ieremia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.