PNL Timiș susține puternic mediul de afaceri și crearea locurilor de muncă...

PNL Timiș susține puternic mediul de afaceri și crearea locurilor de muncă (P)

0
DISTRIBUIȚI

vizual-slogan-final-landscape-cu-cod-1

Marilen Pirtea, Liliana Oneț și Maria Barna, candidați din partea PNL Timiș pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 11 decembrie, au participat la o masă rotundă organizată la Timișoara de către Uniunea Națională a Patronatului Român. Întâlnirea a fost gândită pentru a pune în contact mediul de afaceri cu mediul politic înaintea alegerilor, astfel încât reprezentanții firmelor private din județ să vadă care sunt programele economice ale partidelor și ce oferte concrete au ele pentru a susține mediul de afaceri.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara și cel care deschide lista liberală pentru Camera Deputaților, ne-a spus că patronatele s-au arătat receptive la ideea liberală de a strânge legăturile între mediul educațional și mediul de afaceri. „PNL va acorda o atenție specială învățământului profesional dual, prin care tinerii învață și în același timp fac practică în companii.


Vom acorda facilități firmelor care intră în astfel de programe, fiindcă interesul nostru este să avem o forță de muncă mai bine calificată. Așa putem face dezvoltarea industrială a României în anii următori”, a spus profesorul Pirtea. El a afirmat că PNL e un susținător tradițional și puternic al mediului de afaceri și al creării de locuri de muncă, accentuând că sunt oportunități încă neexploatate în acest sens.

PNL va reduce fiscalitatea pentru a stimula creșterea economică

În urma discuției, candidata liberală Liliana Oneț ne-a declarat: „Am avut o întâlnire foarte productivă cu reprezentanții mediului de afaceri. Am prezentat viziunea liberală asupra economiei, insistând asupra despovărării fiscale a mediului de afaceri, dar și a cetățenilor. Un guvern PNL condus de Dacian Cioloș va reduce fiscalitatea pentru a stimula creșterea economică. Vom reduce la 16% contribuțiile sociale atât pentru companii, cât și pentru salariați. De asemenea, vom reduce TVA de la 20% la 16%, nivelul cotei unice”, a spus Liliana Oneț.

Și Maria Barna a arătat că propunerile PNL privind fiscalitatea sunt cele mai atractive pentru mediul de afacceri. ”Propunerea PSD e mai ezitantă, ei vizează reducerea TVA de la 20% la 18%. Măsurile liberale vor susține creșterea economică în anii următori. Reamintesc că în acest an prognoza este foarte bună – vom avea o creștere economică de 5%, cea mai mare din Uniunea Europeană. Sunt convinsă că putem menține acest ritm și în 2017”.

Întâlnirea liberalilor timișeni cu reprezentanții mediului de afaceri s-a finalizat cu semnarea unui protocol între reprezentanții patronatelor și reprezentanții PNL. Liberalii s-au angajat să sprijine mediul de afaceri pe coordonatele prevăzute de programul economic al PNL și să continue acest dialog.

Publicat la comanda PNL de către Boța Dragoș PRESSALERT PFA Cod Mandatar Financiar: 11160004