PROTEST în subteran: 140 de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au...

PROTEST în subteran: 140 de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au blocat în mine. Vezi care este motivul acțiunii

0
DISTRIBUIȚI

uricani 1

Aproximativ 140 de mineri de la minele Paroşeni şi Uricani din județul Hunedoara, sucursale ale Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului s-au blocat, luni noaptea, în subteran, aceştia solicitând garanţii că în lunile decembrie şi ianuarie îşi vor primi salariile

Minerii din schimbul III de la minele Uricani şi Paroşeni sunt cei care au început acţiunea de protest, refuzând să iasă de la locurile de muncă, nemulţumiţi de faptul că avansul lor a întârziat o săptămână şi nu există garanţia că în perioada următoare îşi vor primi drepturile salariale la timp.

„Am fost în sala de pontaj la mina Uricani şi minerii au spus că se vor solidariza cu colegii lor din schimbul al III-lea, care nu vor ieşi la suprafaţă.


Acelaşi lucru se întâmplă şi la mina Paroşeni, unde schimbul III a intrat cu greu în subteran, însă minerii au anunţat că nu vor ieşi la suprafaţă până când nu vor avea garanţia că nu vor fi probleme cu banii în lunile decembrie şi ianuarie”, a declarat, luni noaptea, pentru Mediafax, Domokos Laszlo, preşedintele Sindicatului Huila din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului.

În schimbul III, atât la Paroşeni cât şi la Uricani sunt în total 80 de mineri. Colegii lor din schimbul IV au anunţat şi ei că dimineaţă, la finalizarea programului de lucru, vor rămâne în subteran. Colegii lor din schimbul al patrulea care urmau să iasă din subteran marţi dimineaţa s-au alăturat protestului.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.