Raiul schiorilor, în vestul țării: zăpadă între 30 și 80 de centimetri...

Raiul schiorilor, în vestul țării: zăpadă între 30 și 80 de centimetri pe pârtiile din Parâng, Straja și Râușor

0
DISTRIBUIȚI

Toate pârtiile din stațiunile montane Parâng, Straja și Râușor se prezintă în cele mai bune condiții de schi, stratul de zăpadă pregătită pe zonele schiabile fiind cuprins între 30 și 80 de centimetri, a declarat astăzi șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în stațiunea Parâng zăpada pe pârtii măsoară circa 80 de centimetri, dar sunt și zone în care aceasta poate ajunge la un metru.


În stațiunea Straja, zăpada are o grosime cuprinsă între 30 și 40 de centimetri, în timp ce la Râușor aceasta măsoară circa 30 de centimetri.

„A nins peste tot, chiar și în timpul nopții care a trecut, astfel că pârtiile se prezintă foarte bine. Se schiază foarte bine. Administratorii pârtiilor fac ultimele pregătiri pentru ca schiorii să se poată bucura de zăpadă în zilele libere care vor veni”, a spus Bodean.

Drumurile de acces spre stațiunile turistice au fost curățate, astfel că se poate circula în condiții bune.

Cei mai mulți turiști sunt așteptați în stațiunea Straja, estimările conducând spre circa 4.000 de persoane care vor urca la schi. În Straja, din cauza aglomerației, salvamontiștii insistă ca turiștii să lase mașinile în parcarea de la intrarea în stațiune sau la baza telegondolei, în ambele locuri autoturismele fiind în siguranță.

Echipele Salvamont Hunedoara sunt prezente în toate stațiunile montane, la refugii fiind organizate servicii de permanență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.