RETROSPECTIVĂ 2016 Un moment unic în istoria Timişoarei: câştigarea titlului de Capitală...

RETROSPECTIVĂ 2016 Un moment unic în istoria Timişoarei: câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii

0
DISTRIBUIȚI

16 septembrie 2016 este, pentru Timişoara, cel mai important moment de după Revoluţia din 1989. În acea zi, juriul concursului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 anunţa că lupta dată între Cluj Napoca, Bucureşti, Baia Mare şi capitala Banatului a fost câştigată de Timişoara.

După anunţarea victoriei, primarul Nicolae Robu a declarat, la Bucureşti, că „vreau în primul şi în primul rând să mulțumesc comunităţii timişore ne pentru efortul depus şi pentru priceperea în elaborarea acestui proiect.


Această victorie este una de echipă, echipa fiind comunitatea Timişoarei. Doamna Simona Neumann merită toate aplauzele, la fel ca şi toţi colegii de echipă pentru că au muncit enorm, şi iată, au muncit competent şi s-au dovedit a fi cei mai buni cetăţeni ai Timişoarei, pentru dăruirea cu care s-au implicat în acest proiect”.

În semn de apreciere faţă de munca depusă, membrii echipei Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, în frunte cu preşedintele Simona Neumann au primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara. Trebuie spus că lupta pentru obţinerea titlului a fost una plină de provocări, în special din cauza faptului că autorităţile locale şi judeţene nu au putut finanţa activitatea asociaţiei, după ce Curtea de Conturi a interzis acest lucru vreme de mai multe luni. Înainte de etapa finală, alocarea de bani de la bugetul local a fost posibilă, însă o mare parte din banii necesari elaborării dosarului au venit ca sponorizări din partea unor ONG-uri.

Candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană a fost anunțată în anul 2010, de către fostul primar, Gheorghe Ciuhandu. Ideea a fost lansată cu ocazia inaugurării Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara, un proiect care era la ora respectivă cea mai modernă sală de spectacole din România, amenajată pe locul fostului manej imperial, construit în timpul împărătesei Maria Terezia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.