Şantierul făr’ de sfârşit!

Şantierul făr’ de sfârşit!

1
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Astăzi vreau să vă explic cum unii patroni din Timișoara dispun după bunul plac de liniștea a sute de oameni! Vorbesc despre o clădire de birouri de pe bulevardul Cetății peste drum de care locuiesc!

Șantierul a început prin 2013 și a constat din ridicarea a două clădiri de birouri și a amenajarea de la zero, inclusiv săpat de fundație, a unei parcări subterane. Iar firmele contractate au muncit ziua, seara și noaptea. Dintre operațiunilor nocturne amintesc aducerea de pietriș pe șantier, zdrobirea acestuia sau sudura în structura parcării subterane.

Îmi place să cred că, în mărinimia lor, timișorenii din zonă au avut multă răbdare. Personal am sunat de câteva ori la Secția 4 care a și trimis un echipaj, însă ai cărei agenți mi-au spus la alte apeluri telefonice că nu știu de existența vreunui șantier pe Cetății.


Construcția s-a finalizat în vara acestui an. Gălăgia însă nu. Asta pentru că la parcare există un sistem care face un sunet de cisternă și care se aude până în blocurile din vecinătatea centrului. A urmat apoi amenajare spațiului de lângă clădire, unde acum există o mică parcare. Acum, de mai bine de o săptămână, un utilaj bârâie cât e ziua de lungă! Asta pentru că, din ce am văzut eu, parcarea subterană s-a inundat acum ceva timp și se scotea apă cu o motopompă. Acum se fac desigur alte lucrări!

Am încercat să sun la firma care are clădirea de birouri să sesizez situația. Și mi-a răspuns un domn care mi-a trântit telefonul în nas pe motiv ca nu i-am spus cum mă numesc, ci am întrebat întâi dacă am sunat la firma cu pricina. Am revenit cu un nou apel pentru a-i spune că are un tupeu nemărginit să îmi țină lecții de educație în condițiile în care de mai bine de trei ani îi audiez concertele de la veșnicul șantier. Mi-a închis din nou telefonul în nas! Rezultatul investiției pentru care tragem de ani buni ponoase e o clădire-mamut, unde deocamdată, la șase luni de la deschidere, muncesc două firme! Lansez un apel public către autoritățile din Timișoara să vină și să facă un control, pentru că mă îndoiesc că este normal ca în anul 2016 sute de timișoreni să nu mai aibă liniște pentru că un investitor privat a construit o clădire de birouri! Alo, Poliția? Alo, Poliția Locală? Alo, Garda de Mediu? Cineva???

1 COMENTARIU

  1. asta se intaqmpla NUMAI in Timisoara !un haos de nedescris…exista mult mai multe surse de zgomot si stres pentru timisoreni,dar cine sa se ocupe ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.