Timișoara Saracens e montată pentru vizita unei alte trupe istorice britanice. Cum...

Timișoara Saracens e montată pentru vizita unei alte trupe istorice britanice. Cum se încurajează bănățenii înainte de duelul cu Harlequins din Challenge Cup

0
DISTRIBUIȚI

saracens-h

Campioana României are parte mâine de un nou meci de referință în Europa. După înfrângea cu Edinburgh, la debutul în Challenge Cup, Timișoara Saracens RCM primește acum pe teren propriu replica celor de la Harlequins, grupare din Londra cu o istorie de 150 de ani și care tocmai a anunțat că va titulariza trei internaționali pe ”Dan Păltinișanu”.

Joe Marler, Kyle Sinckler și Danny Care, ultimul – căpitanul echipei, revin de la lotul Angliei direct în primul 15 al ”Arlechinilor”. Englezii au evidențiat înainte de meci că arena timișoreană e cea mai mare, ca și capacitate, din competiție în acest an. Harlequins, înființată în 1866(!), joacă pe Twickenham Stoop, lângă marele stadion de rugby din capitala Albionului.

Președintele Dușan Filipaș a citat discursul un jucător U20 al echipei, inspirație motivațională înainte de acest meci. Știu că nu am performat cel mai bine în primele două meciuri (Edinburgh și Stade Francais). Încep prin a cita un jucător U20 al nostru: Trebuie să fim o familie adevărată. Să jucăm cu sufletul în primul rând, că reprezentăm o țară cu istoria unor războinici, să le arătăm că vin pe pământ românesc. Să arătăm că am învățat lecția meciurilor jucate până acum… Reflectă cel mai bine momentul în care ne aflăm. Știm că ne așteaptă un meci foarte greu, dar dacă evităm greșelile putem face un meci foarte bun. Trebuie să ne gândim la jocul nostru, la sfârșitul meciului trebuie să fie răspunsul DA la întrebarea jucătorilor dacă au dat totul pe teren. Trebuie să fie un respect de luptător, nu de învinși în fața Harlequins. Aștept ca băieții să demonstreze că sunt pe drumul cel bun și că putem spera la o victorie europeană la un moment dat”, a declarat Dușan Filipa, vicepreședintele Timișoara Saracens.

”E un meci pe care îl așteptăm demult, de când ne-am calificat în Challenge Cup. Nu ne facem iluzii, Harlequins are un trecut glorios, au avut succes în rugby-ul din emisfera nordică, va fi foarte greu. În același timp dorim să le facem opoziție. Știm că au resurse, facilități, la care noi putem doar visa, jucători și staf, dar acesta e visul nostru, să ne duelăm cu cei mari.


Îmi place să cred că am învățat multe după duelurile precedente. Am ajustat jocul nostru. Ne-am recuperat și am putut astfel luni să fim toți apți. E un pas înainte să fim competitivi mâine, avem încredere că dacă avem atitudine putem să ne atingem scopurile în acest meci”, a spus și Grainger Heikell.

”În ceea ce privește meciul cu Harlequins, al treilea pentru noi în competiție, trebuie să ridicăm nivelul. Nu am fost mulțumiți de primele două, e o mare provocare, indiferent de jucătorii care vor fi în teren, vor veni să câștige, trebuie să arătăm că și Timișoara are un rugby de calitate. Am avut o săptămână bună, în care ne-am antrenat foarte bine, trebuie să avem încredere și să jucăm rugby. I-am lăsat în primele meciuri să vină peste noi… trebuie să fructificăm ocaziile pe care le avem. Sunt sigur că vom arăta calitate și la final ne vom bucura”, a conchis ”nouarul” timișorenilor Valentin Calafeteanu. Vasile Rus și Jody Rose sunt absențele bănățenilor pe termen lung.

Meciul nu se vede la TV. Mulți englezi în tribună

Deși Digi Sport a achiziționat drepturile de transmisiune, meciul acesta nu va fi transmis în direct. În schimb, el poate fi văzut pe site-ul rugbytv.ro. ”Am obținut o derogare de la Digi, e o soluție care poate să fie pentru iubitorii rugbyului din România. Nu vor regreta spectatorii dacă vor veni pe stadion. Pentru asta muncim să creștem numărul de 3-4000 de spectatori. E decizia celor de la Digi, ei au cumpărat drepturile, apreciem această derogare. Meciul cu Stade Francais va fi transmis”, a precizat Filipaș.

După primele informații pe ”Marele oval” vor fi nu mai puțin de 300 de fani Harlequins. ”Cred că reprezintă o premieră. E un pas mare pentru oraș că reușim să aducem. Din perspectiva orașului sunt 300 de cetățeni străini și care cheltuie 300-400 euro de om intr-un weekend la Timișoara. E o infuzie de capital”, a mai spus Filipaș.

Partida Timișoara Saracens RCM – Harlequins se dispută mâine, de la ora 15.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, în runda a treia din grupele Challenge Cup. Runda a patra, returul din Anglia, are loc la doar o săptămână distanță. Bănățenii au două înfrângeri, britanicii. Englezii au un eșec cu Edinburgh și o victorie cu Stade Francais.

Timișoara Saracens: Fercu, Shennan, Sefanaia, Kinikinilau, Fonovai, Umaga, Calafeteanu, Aholelei, Căpățână, Pungea, Popîrlan, Drenceanu, Morrison, Ianuș, Burcea (cpt.). Rezerve: Rădoi, Militaru, Mariș, I. Mureșan, D. Lazăr, Conache, Manumua, Lemnaru. Antrenor: Grainger Heikell.

Harlequins: 15. Aaron Morris, 14. Charlie Walker, 13. Joe Marchant, 12. Winston Stanley, 11. Alofa Alofa, 10. Ruaridh Jackson, 9. Danny Care (cpt.). 1. Joe Marler, 2. Dave Ward, 3. Kyle Sinckler, 4. George Merrick, 5. Charlie Matthews, 6. George Naoupu, 7. James Chisholm, 8. Jack Clifford. Rezerve: 16. Rob Buchanan, 17. Owen Evans, 18. Adam Jones, 19. Stan South, 20. Matt Shields, 21. Charlie Mulchrone, 22. Tim Swiel, 23. Matt Hopper. Antrenor: Mark Mapletoft.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.