SCM Poli Timișoara trece fără probleme în Cupă de descompletata HC Adrian...

SCM Poli Timișoara trece fără probleme în Cupă de descompletata HC Adrian Petrea Reșița. Moment special în pauza ultimului joc din 2016 al handbaliștilor alb-violeți FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1533598123">
poli-resita-61
Andrei Santeiu, SCM Poli

Formația pregătită de Pero Milosevic s-a calificat azi lejer în sferturile de finală ale Cupei României. Jocul cu echipa din Reșița, acum în formula HC Adrian Petrea, a fost departe de încrâncenarea de altădată, în condițiile în care cărășenii duc lipsă de resurse financiare. SCM Politehnica Timișoara s-a impus clar, scor 31-23, și încheie anul pe un ton pozitiv.

Cu un lot restrâns numeric după ultimele plecări formația reșițeană pregătită practic de jucătorul Mihai Rohozneanu nu avea cum să emită mari pretenții în Sala ”Constantin Jude”. Poli a început tare și a avut din start un avantaj confortabil, conducând cu opt goluri într-o repriză încheiată cu scorul de 16-7. În aceste condiții antrenorul muntenegrean a efectuat mai multe schimbări.

În partea secundă tabela a ajuns și la un avantaj ”dublu” pentru gazde, respectiv 22-11 în minutul 42 în urma golului lui Păiuș. HC Adrian Petrea a reușit apoi câteva minute bune, în care a redus din diferență până la șapte goluri. Grație și lui Lucian Ignat, golgheterul partidei cu opt reușite.

SCM Politehnica Timișoara (marcatori): Marjanovic 3 goluri, Simovic 3, Lasica 3, Fenici 3, Lazarov 3, Furak 2, Păiuș 2, Santeiu 1, Neamțu 4, Vaidasigan 2, V. Milosevic 5.

Reșița riscă să iasă din campionat

Timișorenii iau pauză după un an încărcat, cu destule reușite. Următoarea partidă oficială a alb-violeților va fi în primul weekend din februarie pe terenul lui Dinamo în Liga Zimbrilor. ”Trebuia să intrăm în meci cu respect maxim pentru că niciodată nu se știe. Am jucat bine defensiv, ultimele zece minute din prima parte am putut recurge la schimbări, au jucat toți și sunt mulțumit… Continuăm în Cupă. Am odihnit titulari, sunt încântat de victorie și încheiem bine un an prețios pentru Poli Timișoara”, a declarat Pero Milosevic, antrenorul lui SCM Poli. ”Reșița e un club istoric în această regiune, sper să-și rezolve problemele și să continue în prima ligă. Are și un public frumos”, a mai adăugat tehnicianul muntenegrean cu referire la problemele adversarilor.

”Ținând cont de subțirimea lotului și situația noastră era de așteptat să se întâmple așa. Din păcate nu am reușit să avem o prestație precum în ultimele trei meciuri de campionat, în care o mare parte din timp ne-am ridicat la nivelul adversarilor. Era normal să apară unul mai puțin reușit. Am întâlnit o echipă bună, care merită să meargă mai departe. Pentru noi urmează o perioadă de pauză, după care vom vedea în ianuarie în ce condiții mergem mai departe”, a spus Mihai Rohozneanu, antrenorul-jucător al Reșiței.

Cel care se ocupă atent și de juniorii academiei spune că HC Adrian Petrea va continua oricum la nivel juvenil. Chiar dacă nu se găsesc soluții pentru prima echipă, una care nu exclus să apară ulterior în eșalonul secund. ”Încercăm să facem rost de bani din surse private. Dacă nu, se va desființa probabil echipa de seniori. Academia nu, sunt mândru că juniorii 2 și 3 sunt pe primul loc. Din acest punct de vedere avem viitor. Cam asta se poate face la Reșița pe termen mediu și lungă, să creștem. Dusan Trifkovic ar putea să plece, restul și-au dat acceptul să rămână până în vară”, a conchis Rohozneanu.

Jucării pe parchet

Deși nu au fost mulți spectatori la jocul cu Reșița, cei prezenți au realizat un moment frumos la pauză. Zeci de jucării de pluș au ajuns pe parchet la un semnal. Acestea au fost strânse pentru a fi donate copiilor săraci din județul Timiș în cadrul Acțiunii de Crăciun organizate de Druckeria.

Gesturi similare vor fi făcute și deseară la jocul BC SCM Timișoara – Dinamo (ora 17) și marți, 20 decembrie (de la ora 17), cu ocazia Supercupei României la volei feminin, jocuri organizate tot în ”Olimpia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.