Sezon de RELANSARE cu participare olimpică pentru timișoreanca Adelina Pastor. Cum a...

Sezon de RELANSARE cu participare olimpică pentru timișoreanca Adelina Pastor. Cum a cucerit titlul de sportiva anului în două județe

0
DISTRIBUIȚI
Adelina Pastor, sportiva anului în județele Timiș și Dolj

Anul 2016 va rămâne un an de neuitat pentru Adelina Pastor. Atleta legitimată la CSM Timișoara și CSM Craiova a participat în premieră la Jocurile Olimpice și a obținut rezultate importante pe plan internațional, printre care și o medalie de bronz la Mondiale cu echipa națională de ștafetă 4×400 metri. Rezultatele bune i-au adus titlurile de sportivul anului atât în județul Timiș, cât și în județul Dolj, dar și locul 2 în ierarhia Federației Române de Atletism pe anul 2016.

Adelina Pastor (23 de ani) deține un record interesant în vestul țării, fiind desemnată la un moment dat aproape an de an sportivul numărul 1 din Timiș. Anul 2016 a însemnat revenirea și în vârful acestui top județean. Ocazie cu care a fost premiată la Gala Sportului organizată de CJ Timiș într-o prezentare inedită, cu luptătorul Ivan Guidea și jucătoarea de tenis de masă Adina Diaconu, tot pe treapta întâi. ”E important pentru mine, locul 1 nu poate să-l obțină oricine. L-am luat de șase ori, sunt foarte fericită pentru acest rezultat. Vreau să-i felicit și pe ceilalți sportivi pentru perseverența lor. În mod special pe cei de pe locul 2, pentru că și datorită lor eu sunt aici, mai bună, mai determinată. Nu e nicio problemă, să dea Dumnezeu să fim și zece (n.r. pe primul loc), important e să avem rezultate cât mai bune și să reușim să ne atingem obiectivele pe care ni le dorim fiecare în parte”, a declarat Adelina Pastor. Interesant e că peste doar câteva zile Pastor a câștigat și titlul de sportivul anului în Dolj, beneficiind de dubla legitimare CSM Timișoara / CSM Craiova.

Atleta pregătită de Ioan Damaschin consideră pe drept sezonul 2016 unul de relansare. ”Am avut și ceva probleme de sănătate, cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să trec peste. E o relansare. E cel mai bun an pentru mine pentru că am reușit să particip la Jocurile Olimpice, să obțin și o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de seniori”, a precizat Pastor.


Ea a fost desemnată și pe locul 2 în top-ul sportivilor întocmit de FR Atletism, după câștigătorul Andrei Gag din Arad. În 2016 atleta timișoreancă a mai obținut trei medalii de aur la Campionatul Balcanic, două de bronz și una de aur la Campionatul Național.

Chiar dacă nu a înregistrat o performanță majoră în Brazilia, momentul Rio rămâne unul special, fiind debutul la JO. ”La Rio, unic. Oricine își dorește să ajungă acolo. Îmi doresc să ajung și peste patru ani să performez mult mai bine de atât. Mi-aș fi dorit să prind măcar o finală, dar nu a fost să fie. Bineînțeles, eu m-am gândit de la început să mă calific doar la 400 metri pentru că asta e proba mea, pe care o iubesc și cu care am reușit să adun atâtea rezultate frumoase, cu siguranță peste patru ani va fi mult mai bine”, a subliniat multipla deținătoare a titlului de cel mai bun sportiv din Timiș.

Adelina Pastor a vorbit și de obiectivele pentru anul 2017, printre care se numără și o medalie la Campionatul European de sală. ”Toată lumea țintește mai sus, apoi mai sunt și alte competiții importante”, a conchis atleta de la CSM Timișoara.

Adelina Pastor (stânga), alături de ștafeta 4×400 m. Foto: Facebook / Kadir Ekinci

Medalie reținută cu emoții

Adelina Pastor a alergat alături de Andrea Miklós, Bianca Răzor și Mirela Lavric la Campionatul Mondial în sală de la Portland, din primăvară. Performanță înregistrată cu emoții la 4×400 metri după ce cea din urmă a fost depistată cu meldonium la un control antidoping. ”A fost o experiență unică, nu vreau să uit niciodată acest moment. Au fost mici discuții, a fost acea substanță pe care au consumat-o foarte mulți sportivi, a consumat-o și una dintre colegele mele de echipă, după cum știți. Dar având o cantitate mică ni s-a redat meritul. Era dureros pentru noi, să tragi echipa în jos pentru o singură persoană, nu era okay”, a rememorat Adelina Pastor.

De remarcat că pe plan personal Adelina Pastor tocmai s-a cununat cu portarul Eduard Pap de la Luceafărul Oradea, fost component al lui ACS Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.