Timișoara Saracens nu a putut să-și schimbe soarta la Londra. Niciun eseu...

Timișoara Saracens nu a putut să-și schimbe soarta la Londra. Niciun eseu pentru campioana României cu Harlequins

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Daniel Nechita
Foto: Daniel Nechita

Bănățenii au încheiat socotelile cu anul 2016 printr-un eșec previzibil, dar destul de dur în Anglia. Timișoara Saracens a fost depășită net de Harlequins pe Twickenham Stoop, scor 75-3, și totalizează patru eșecuri din patru partide în grupele EPCR Challenge Cup. În duelul precedent londonezii câștigaseră cu 42-3 pe ”Dan Păltinișanu”.

Elevii lui Grainger Heikell au început cum nu se putea mai prost returul cu Harlequins. Mai întâi prin accidentarea lui Burcea înainte de meci. Apoi, Randall Morrison a văzut cartonaș roșu după doar două minute de la start iar Conache a ratat o penalitate care putea însemna din nou deschiderea scorului pentru Saracens de Timișoara.


Gazdele, care au tratat jocul și mai serios, adăugând titulari față de jocul de pe Bega, au început să marcheze eseu după eseu. ”Balul” a fost deschis de Luke Wallae în minutul 7. Visser (min.16), Roberts (21 și 28) și Brown (35) au continuat până în pauză. Când tabela indica deja un sever 35-0 cu toate conversiile realizate de Ruaridh Jackson.

În partea secundă ecartul s-a mărit după reușitele lui Yarde (45 și 63), Clifford (54), din nou Roberts (60) și Brown (67), dar și prin cea a transformeurului reprizei Swiel (79). Care, culmea, doar la eseul său nu a convertit pentru Harlequins. Singurele puncte ale bănățenilor au venit din lovitura de pedeapsă a lui Gabriel Conache, venită la scorul de 49-0. Mai mult, pe final, bănățenii au mai suferit din cauze disciplinare, Lemnaru fiind eliminat de această dată.

Timișoara Saracens încheie anul cu o înfrângere usturătoare în Europa și nu va avea parte de o vacanță generoasă. În mijlocul lui ianuarie campionii primesc vizita francezilor de la Stade Francais Paris, în cadrul aceleiași competiții.

Timișoara Saracens: Aholelei, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Lazăr, Ianuș, Conache, Umaga, Tangimana, Kinikinilau, Sefanaia, Lemnaru, Shennan. Au mai intrat: Popa, Simionescu, Mariș, Căpățînă, Dumitru, Militaru, Gorcioaia, Mureșan. Antrenor: Grainger Heikell.

Harlequins London: Marler, Buchanan, Sinckler, Merrick, Matthews, Chisholm, Wallace, Clifford, Care, Jackson, Visser, Roberts, Marchant, Yarde, Brown. Au mai jucat: Swiel, Dickson, Ward, Luamanul. Antrenor: Mark Mapletoft.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.