Timișorenii Marius Staicu și Alexandru Pelici, EROI în Argeș după eliminarea Stelei...

Timișorenii Marius Staicu și Alexandru Pelici, EROI în Argeș după eliminarea Stelei din Cupă. Ce oportunități consideră atacantul Mioveniului că ar merita antrenorul său

0
DISTRIBUIȚI
Bucurie la Mioveni după victoria cu Steaua. Foto: Denis Șchiopu / Mediafax
Bucurie la Mioveni după victoria cu Steaua. Foto: Denis Șchiopu / Mediafax

Marele ”șoc” al optimilor Cupei României a fost victoria divizionarei secunde CS Mioveni în fața mult mai galonatei Steaua. Toată lumea i-a lăudat după acel meci pe Alexandru Pelici și elevii săi. Printre aceștia se numără și Marius Staicu, tot un timișorean, atacant care a dat randament de fiecare dată când s-a aflat sub comanda tehnicianului căruia, culmea, îi lipsesc din C.V. chiar formațiile de pe Bega.

Unele legături speciale se confirmă. În ultimele sezoane atacantul Staicu a trecut pe la mai multe formații, dar s-a acomodat perfect doar acolo unde s-a aflat și Pelici. Așa s-a întâmplat la Reșița, apoi la Vâlcea, ca din toamnă drumurile celor doi să se întâlnească din nou, în inima Argeșului. Marius Staicu venea acum după o perioadă de secetă, dar antrenorul concetățean pare să aibă soluția să-l motiveze. ”La început am trecut printr-o perioadă de acomodare. Dar am intrat treptat și am fost titular în meciurile importante pe care le-am și câștigat. Precum cu liderul Juventus și la Afumați, când am marcat golurile victoriei. Eu știu ce pot. Alexandru Pelici a fost unul dintre antrenorii care au avut încredere în mine. De altfel a fost singurul care m-a sunat după ce am promovat cu Gaz Metan, unde nu am jucat foarte mult. Singurul care a avut încredere în mine și mi-a spus: Hai să te punem pe picioare”, spune Marius Staicu.

Marius Staicu. Foto: csmioveni.ro
Marius Staicu. Foto: csmioveni.ro

Bucuros, dar ”tamponat” de Moke: ”Suntem eroi în Mioveni”

Săptămâna trecută echipa din Mioveni a disputat probabil meciul cel mai important pentru argeșeni din acest sezon. Echipa locală a primit vizita Stelei în optimile de finală ale Cupei României. ”Când am auzit că am picat cu Steaua am zis: hai să vedem ce putem face să-i eliminăm. Am pregătit jocul din toate punctele de vedere. Când am văzut că la antrenamente lumea ne încuraja, îi vedeam că stăteau seara la coadă la bilete înainte de meci. Asta a fost toată motivația de care aveam nevoie. Cred că au fost -10 grade și ei au venit în număr mare să ne încurajeze pe noi!”, continuă Staicu.

Glezna lui Marius Staicu după intrarea lui Moke
Glezna lui Marius Staicu după intrarea lui Moke

”Alexandru Pelici ne-a spus să avem încredere în noi, că și ei au doar două mâini și două picioare iar dacă noi nu greșim, nu facem erori în apărare, putem câștiga.


Îi bătusem și într-un joc amical cu puțin timp în urmă”, rememorează atacantul. Acesta a fost titular împotriva vicecampioanei și și-a creat o ocazie mare în minutul 55. Fază în care a trimis de două ori la poartă, dar s-a ales și cu o accidentare urâtă, Peste nouă minute el avea să-i lase locul lui Nilă iar nou intratul a marcat în reprizele de prelungiri. Mioveniul s-a impus în cele din urmă cu 6-5 după executarea loviturilor de departajare.

”Visez și acum noaptea la acea ocazie. Eu sunt și rapidist. Dar poate tot răul spre bine, eu am ratat, dar i-am bătut la penalty-uri. M-a și accidentat Moke la acea fază, încă am o tăietură urâtă la gleznă. După meci, cu toată echipa am sărbătorit până dimineața într-un restaurant din Pitești și așteptăm acum de Crăciun și bonusul câștigat. Îți dai seama că în Mioveni suntem eroi după acest meci. Eu m-am întors pentru vacanță la Timișoara, unde mă și recuperez. Și aici mă opresc cunoscuții și mă felicită pentru acel meci pe care l-a văzut toată lumea”, adaugă ”Staikone”.

Alexandru Pelici, antrenorul lui CS Mioveni
Alexandru Pelici, în postura de oaspete la Timișoara

”Nu înțeleg de ce Alex Pelici nu a antrenat niciodată o echipă din Timișoara”

Marius Staicu își dorește să facă performanță la Timișoara, orașul natal, dar în afară de experiența din primăvara lui 2014, când a primit puține șanse la ACS Poli, acest lucru nu s-a întâmplat la un nivel înalt. Atacantul se întreabă însă de ce antrenorul Alexandru Pelici nu a pregătit chiar niico echipă de pe Bega. În condițiile în care, la 42 de ani, acesta a avut mai multe campanii de succes, atât în primul, cât și în al doilea eșalon, fie că vorbim de Voința Sibiu, FC Brașov ori Rm. Vâlcea. ”Eu m-aș întoarce acasă și fotbalistic. Pentru că am jucat în toată țara, dar nu m-a contactat nimeni. Eu mă gândesc tot timpul la Timișoara și aștept ofertă. Mai mult, nu înțeleg de ce niciodată Alex Pelici nu a antrenat o echipă din Timișoara. El e de aici, are rezultate și e foarte apreciat în alte părți, mai ales acum la Mioveni după ce a eliminat Steaua, dar niciodată nu a fost în cărți să antreneze acasă și nu înțeleg de ce, multă lume spune asta. E un antrenor care muncește mult, pregătește echipa și 7-8 ore pe zi, vizionează meciuri în afara programului”, conchide Marius Staicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.