Sportul timișorean s-a UNIT pentru Andrei Gerber. Cine a câștigat turneul caritabil...

Sportul timișorean s-a UNIT pentru Andrei Gerber. Cine a câștigat turneul caritabil dedicat suporterului alb-violet și ce sumă s-a strâns FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-982913204">
pt-andrei-4
Andrei Gerber, alături de favoriții de la baschet

Șase echipe din orașul de pe Bega s-au duelat azi în Sala ”Constantin Jude” la minifotbal pentru Andrei Gerber. Câștigătoare pe parchet a ieșit Timișoara Saracens RCM, campioana de la rugby, dar cel mai important lucru în această seară a fost faptul că s-a strâns o sumă care îi va face mai ușoară viața fanului dedicat echipelor alb-violete.

Echipa suporterilor lui ASU Poli, Druckeria, Timișoara Saracens, SCM Poli (handbal), CSU Univ. de Vest (volei masculin), Timba și BC SCM Timișoara s-au înfruntat pe teren redus la fotbal. Echipa cea mai puternică din punct de vedere fizic, cea de rugby, s-a dovedit cea mai bună. În finală campioana Saracens RCM a trecut de handbaliștii de la SCM Poli cu 4-1. Sportivii s-au distrat și au avut pe alocuri întăriri din staff-urile tehnice. Imaginea zilei a oferit-o baschetbalistul Ionuț Drăgușin, care a ales să stea în poartă deși risca să se lovească la ceafă de… bara transversală. ”A fost ciudat, sezonul acesta nu am apucat nici măcar să schimbăm câteva pase. Cu toate că se mai practică, jucam și noi de încălzire fotbal. E mai puțin de alergat în poartă. Până la urmă felicitări celor care au organizat, care au avut ideea acestu turneu, e o chestie frumoasă, plăcută, bună dispoziție, mai ales când stai și te gândești că cineva va beneficia de această bună dispoziție a noastră”, a declarat Ionuț Drăgușin, jucătorul lui BCT.

Sumă suficientă pentru a-l ajuta pe Andrei

Andrei Heinrich Gerber, tânărul în vârstă de 27 de ani fan înfocat al echipei de baschet alb-violete, cât și a celei de fotbal susținute de suporteri, ASU Politehnica, are nevoie de un fotoliu rulant nou, el suferind de un handicap locomotor. De asemenea el trebuie să-și continue și tratamentul medical. Astăzi s-au pus la licitație opt tricouri cu autografe ale echipelor participante și nu numai, unul fiind cu Rapid de la Sergiu Iorgovan. Din păcate nu a fost și un public numeros în Sala ”Olimpia”, dar chiar și așa un spectator a acontat cu 500 de lei tricoul campioanei Saracens Timișoara. Apoi, Dragoș Unguraș, de la CSU UVT a luat tot pentru 500 de lei tricoul echipei sale. Pentru restul a licitat Ilie Trițoiu, managerul general al BC Timișoara și inițiator al turneului, care a oferit 2.000 de lei. Echipele participante au strâns de asemenea, separat, sume în vestiar pentru Andrei. Cel mai mult au oferit handbaliștii, 1921 lei, simbolic pentru ziua de 4 decembrie. De asemenea Vasile Sturz a oferit 50 de euro pentru un tablou cu BC Timba.

În total, cu alte donații, s-a ajuns la 11.277 lei și 320 de euro, sumă care acoperă achiziția unui nou fotoliu rulant pentru Andrei, cifrat undeva în jurul a 1.500 de euro. ”Mi-au plăcut toate meciurile. Nu mă așteptam să vină atâtea echipei, le mulțumesc foarte mult. Am ținut, normal, cu Druckeria și BC Timișoara”, a spus Andrei Gerber. Suporterul timișorean nu a uitat cum a fost atras prima dată la jocurile din Sala ”Olimpia”. ”Am început să vin la sală în 2010, când galeria cânta în sală și asta m-a atras foarte mult. Simțeam trepidația terenului când cântau. Normal că mi-e dor să vină Peluza Sud, eu sper să revină, tot se fac apeluri către ei”, a adăugat Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.