Un județ din vestul țării, în topul național al deceselor copiilor sub...

Un județ din vestul țării, în topul național al deceselor copiilor sub un an. Cum poți ajuta un ONG să doteze în continuare maternitățile cu aparatură performantă

0
DISTRIBUIȚI

prematur

Cifre alarmante prezentate de Organizația “Salvați Copiii” România. Țara noastră rămâne pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile, adică decesele la copii cu vârste sub un an. De asemenea, județul Caraș-Severin se află în topul negativ pe țară în ceea ce privește mortalitatea infantilă.

ONG-ul a inițiat, în urmă cu câțiva ani, un program de reducere a mortalității infantile, astfel că, din donații, a reușit să strângă o sumă de peste 860.000 de euro, în perioada 2012 – 2015. Cu acești bani s-a cumpărat aparatură performantă pentru maternitățile din România, astfel încât copiii care se nasc prematur să primească asistență medicală imediată și de calitate, pentru a supraviețui.

“Progresul este vizibil: în șase ani, rata mortalității infantile a scăzut, dar a rămas în continuare una care plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană.


Astfel, în 2010, la startul programului Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile, România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 9,8 la mia de copii născuți vii. În doar cinci ani, țara noastră a coborât până la o rată de de 8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2015. În județele din vestul țării se remarcă aceeași dinamică, media de mortalitate infantilă din regiune fiind de 8,1 la mie. Astfel, în județul Caraș-Severin rata mortalității infantile de 12,8 la mie, depășește cu mult media națională, fiind pe locul II în topul negativ pe țară. Județul Arad marchează o scădere semnificativă a ratei mortalității infantile, unde, în 2015, aceasta a ajuns la la 6,5 la mie, față de 8,4 la mie, în 2014. Județele Timiș și Hunedoara păstrează aceleași valori ca anul trecut, respectiv 7,5 și 7,9 la mie”, transmite Organizația “Salvați Copiii”, prin intermediul unui comunicat de presă.

Până în acest moment, ONG-ul a dotat maternități din orașe precum Arad, Caransebeș, Reșița, Oravița, Hunedoara, Petroșani, Hațeg sau Timișoara cu 51 de echipamente necesare supraviețuirii nou-născuților, în valoare de 312.000 euro. Organizația “Salvați Copiii” lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.