Un nou plen cu revoluţionari, de data aceasta la CJ Timiş. Din...

Un nou plen cu revoluţionari, de data aceasta la CJ Timiş. Din cauza cui au părăsit în masă sala de plen

0
DISTRIBUIȚI

depunere juramant cjt 2016 (7)

Premieră pentru revoluţionarii din Timişoara, care au fost invitaţi astăzi la şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Timiş. Dacă la plenul din 16 decembrie de la Consiliul Local Timişoara cei care au luptat în 1989 pentru eliberarea Timişoarei şi a întregii ţări de sub regimul comunist s-au luat la harţă, la plenul de astăzi discursurile susţinute de reprezentanţii asociaţiilor de revoluţionari au fost unele decente. Preşedintele CJ Timiş, Sorin Grindeanu, a subliniat că „despre Revoluţie şi revoluţionari se vorbeşte mai nou în clişee, iar acest lucru nu este drept. (…) Timişoara este oraşul care a dat tonul schimbării acum 20 de ani şi merită recunoaşterea acestor merite”.

Revoluţionarul Cornel Şipeţean a subliniat că revoluţionarii trebuie să fie uniţi şi a acuzat că o parte a presei încearcă să diminueze importanţa Revoluţiei din 1989, aducând argumente că de fapt în acele zile în România ar fi avut loc o lovitură de stat.


Liviu Băcana a ţinut să le reamintească participanţilor la plen despre rolul pe care l-a jucat revoluţionarul Lorin Fortuna, care a decedat în urmă cu câteva săptămâni, în mişcarea de la Timişoara. Tudorin Burlacu nu s-a dezminţit nici la plenul CJ Timiş, criticând dur presa centrală, pe care a acuzat-o că este supusă diverselor interese. Revoluţionarul Ioan Ieremia a cerut să i se dea cuvântul, însă fiindcă nu se înscrisese pe lista cu vorbitori, acest lucru nu a fost posibil. Totuşi, regizorul a preluat microfonul la care au vorbit colegii lui şi a spus că în 1989 a pus în operă piese împotriva regimului comunist.

Amintim că la plenul de la CL Timişoara, Ieremia a cauzat un scandal declarând că toţi informatorii lui din teatru au devenit Cetăţeni de Onoare ai Municpiului Timişoara. În semn de boicot faţă de spusele de acum câteva zile ale regizorului, revoluţionarii care-l acuzau că a mințit au părăsit sala în care avea loc plenul CJT. De celaltă parte, Ioan Ieremia a menționat că de 10 ani conducerea teatrului nu-l primește în audiență și i-a spus președintelui CJT, Sorin Grindeanu, că ar fi putut să-i dea cuvântul măcar din respect pentru vârsta sa înaintată.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.