Verdict final pentru teza de doctorat a șefei DNA. Cine sunt specialiștii...

Verdict final pentru teza de doctorat a șefei DNA. Cine sunt specialiștii care au analizat lucrarea UPDATE Vezi ce a decis CNATDCU

1
DISTRIBUIȚI

doctorat kovesi

Consiliul General al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va supune la vot, astăzi, raportul Comisiei de Stiinte Juridice cu privire la sesizarea de plagiat făcută în cazul Laura Codruța Kovesi.

„Joi, Consiliul General al CNATDCU se va întâlni, iar unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei este votul asupra raportului referitor la acuzaţia de plagiat în ceea ce o priveşte pe doamna Kovesi. Raportul a fost trimis către Consiliul General, care va vota astăzi. Membrii Consiliului General îşi vor da votul asupra raportului înaintat de Comisia de Ştiinţe Juridice”, a declarat, pentru Mediafax, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Comisia de Etică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara s-a ferit să pună „punctul pe I” și a anunţat, pe 17 noiembrie, că 564 de rânduri din lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi (peste 11.000 în total) sunt similare cu alte surse, iar în ceea ce priveşte sesizarea făcută privind plagiatul, specialiştii au tranmis că aceasta este parţial fondată, potrivit Gândul.

„Având în vedere că teza de doctorat supusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare în raport cu sesizarea înregistrată la UEFISCDI nr.


2567/13.10.2016 cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9%. În absenţa unui raport a unei comisii de specialitate, Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT îşi asumă în acest moment gradul de similaritate”, se arăta în comunicatul transmis de Comisia de Etică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Cei trei specialişti care au întocmit raportul votat astăzi de CNATDCU sunt prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii „Robert Schumann” din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla care este verdictul CNATDCU în acest caz.

UPDATE Consiliul General al CNATDCU a decis astăzi că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în lucrarea sa „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, propunerea fiind de menţinere a titlului de doctor, a declarat preşedintele Comisiei de Ştiinţe Juridice a CNATDCU, Mircea Adrian Bob, pentru Mediafax.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.