Zeci de dosare penale întocmite în ultimele două luni pentru tăieri ilegale...

Zeci de dosare penale întocmite în ultimele două luni pentru tăieri ilegale de copaci în Caraș-Severin. Câți metri cubi de lemn au fost confiscați

0
DISTRIBUIȚI
Amenzipentru tăieri ilegale de copaci, în Caraş.
Amenzi pentru tăieri ilegale de copaci, în Caraş.

Polițiștii din județul Caraș-Severin au dat amenzi pe bandă rulantă, în ultimele două luni ale acestui an, pentru tăieri ilegale de copaci. Reprezentanții IPJ Caraș-Severin anunță că, în octombrie și noiembrie, au fost confiscați aproape 120 de metri cubi de material lemnos, tăiați ilegal, în valoare de aproximativ 16.000 lei, au fost întocmite 53 de dosare penale și au fost aplicate aproape 70 de amenzi, în valoare totală de peste 125.000 de lei.

Asta după ce au fost organizate mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, la care au participat polițiști, specialiști ai gărzii forestiere și din cadrul direcțiilor silvice.

“Dintre cele 53 de infracţiuni silvice sesizate în lunile octombrie și noiembrie, 31 de infracţiuni silvice au fost sesizate din oficiu, ca urmare a intensificării acţiunilor poliţiştilor în teren.


În această perioadă, structurile de ordine publică au verificat 12 cazuri privind transportul ilegal de materiale lemnoase, semnalate prin apelurile SNUAU 112 – Radarul Pădurilor, însă niciunul din aceste cazuri nu s-a confirmat, polițiștii stabilind în urma verificărilor că transporturile semnalate erau legale”, transmite IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii mai anunță că au fost indisponibilizate și patru remorci, ca măsură suplimentară, și au fost confiscate patru ferăstraie mecanice, două topoare și alte trei bunuri folosite la tăierile ilegale de copaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.