Zeci de kilograme de monede, donate de timișoreni pentru realizarea primului spital...

Zeci de kilograme de monede, donate de timișoreni pentru realizarea primului spital pentru copiii bolnavi de cancer din România. Ce acțiune a avut loc

0
DISTRIBUIȚI
mnede
Timișorenii au donat zeci de kilograme de monede.

Timișorenii cu suflet mare s-au mobilizat din nou pentru realizarea primului spital pentru copiii bolnavi de cancer din România. Astfel, ieri, a avut loc cea de-a doua ediție a acțiunii “Un milion de monede pentru spitalul copiilor”, la care au participat zeci de oameni inimoși.


Aceștia au donat bănuții strânși în pușculiță pentru construirea unității medicale.

Pentru realizarea spitalului este nevoie de 80 de milioane de lei

Acțiunea s-a desfășurat în Parcul Copiilor, timp de două ore, iar organizatorii anunță că s-au strâns aproape 70 de kilograme de monede și 297 de lei. Sâmbătă, 10 decembrie, timișorenii care doresc să facă o faptă bună, dar și un pic de mișcare, sunt așteptați, începând cu ora 10.00, tot în Parcul Copiilor pentru a participa la o alergare, dar și pentru a dona din nou fonduri pentru spitalul micuților cu cancer.

La prima ediție a evenimentului “Un milion de monede pentru spitalul copiilor” organizată la Timișoara s-au adunat 266 de kilograme de monede, adică peste 7.300 lei și 61 de euro.

Primul Centru Medical Independent de Oncologie și Hematologie Pediatrică din România va fi construit la București doar din fonduri private, iar pentru realizarea lui este nevoie de 80 milioane lei. Spitalul va avea 50 de paturi, două săli de operație complet echipate, o secție de radioterapie și una de transplant medular.
Din iulie 2015 și până în prezent, la Timișoara s-au strâns peste 20.000 lei din alergările lunare organizate în scop caritabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.