ACS Poli s-a impus în fața Sebișului, în primul amical din 2017....

ACS Poli s-a impus în fața Sebișului, în primul amical din 2017. Ce a spus croatul Josip Soljic după debutul sub comanda lui Popa GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Josip Soljic a debutat la ACS Poli

Gruparea timișoreană de Liga I a disputat astăzi primul joc-test al anului. În compania partenerei tradiționale Național Sebiș, ACS Poli s-a impus cu 3-0 (1-0) prin reușitele lui Bârnoi, Artean și Drăghici. Tehnicianul Ionuț Popa a apelat la mai mulți tineri, precum și la proaspăta achiziție, mijlocașul croat Josip Soljic, pe lângă lotul de bază.

Timișorenii au început jocul cu destule improvizații meciul disputat la Baza 2 a Politehnicii, pe un sintetic alternativă mult mai bună față de starea terenurilor naturale acum. În minutul 10 Bârnoi a deschis scorul cu un șut sub bară iar celelalte două reușite au venit în partea secundă. Mai întâi Andrei Artean (min. 65) a finalizat cu un șut plasat din interiorul careului, apoi, pe final, Drăghici (79) a închis tabela din pasa reintratului Mailat. Ulterior, arădenii au avut câteva șanse bune la poarta lui Smaranda, dar le-a lipsit ”finalizarea”. În partea a doua Ionuț Popa a apelat și la croatul Josip Soljic, singurul transfer al iernii al bănățenilor. Acesta a fost folosit la închidere alături de Artean. În rest noutățile s-au numit Haruț, Vasi, Bârnoi și Morariu. Jucători tineri. Spre final antrenorul timișorenilor i-a ”expulzat” din teren pe Străuț și Bârnoi. Primul pentru comportamentul la adresa unui adversar, al doilea pentru tratarea cu lejeritate a unei faze în care trebuia să înscrie.

Următorul test pentru timișoreni va fi peste trei zile la Subotica, cu locanica Spartak. Timișorenii și-au mai completat programul de amicale cu o deplasare la Balmazujvaros (L2, Ungaria), meci stabilit în data de 28 ianuarie. Celelalte jocuri sunt stabilite după următorul program: Școlar Reșița (26.01), respectiv Honved Budapesta (31.01), ambele tot în deplasare.

ACS Poli Timișoara: Straton – Haruț, Bocşan, Neagu, Novak – Pădurariu – Mailat, Bârnoi, Vasi, Popovici – Pedro Henrique (prima repriză). Smaranda – Străuț, Bocşan, Cânu, Şeroni – Artean, Šoljić – Bărbuț, Croitoru, Popovici- Drăghici. Au mai intrat: Mailat, Bârnoi și Morariu (repriza secundă).

Ionuț Popa mai vrea jucători

ACS Poli s-a mișcat greoi pe piața transferurilor în această iarnă.


Tehnicianul Ionuț Popa nu ascunde că-și mai dorește doi-trei jucători după ce s-au înregistrat șase plecări și o singură venire. ”Intenționez și în următorul joc să dau posibilitatea jucătorilor să-mi arate ce pot unii dintre ei. Avem mulți jucători de la echipa a doua, tineri, am adus și un jucător nou azi, croatul Soljic, care trebuie să completeze prin plecarea lui Llorente și Cârstocea, un post la mijlocul terenului. Noi am încercat să aducem jucători care să vină direct pe postul de titular. Ne-am oprit la Soljic. Noi am socotit că jucătorii care nu au dat randament, nu au jucat din cauza unor accidentări, să avem o discuție cu ei astfel încât să nu fie supărați pe noi. Au plecat șase… Mai sperăm să aducem doi-trei jucători”, a declarat Ionuț Popa.

Antrenorul bănățenilor crede că dacă vremea nu se schimbă jocurile din Liga I vor fi dificil de disputat la început de februarie. ”Există risc de accidentare și noi ne punem semne de întrebare vizavi de terenurile tari. Doman, Poparadu, Scutaru, i-am menajat, au probleme datorită terenului tare”, a conchis Popa.

Soljic: ”Sper să rămânem în prima ligă”

Mijlocașul croat în vârstă de 29 de ani a debutat azi la ACS Poli. Josip Soljic putea veni la Timișoara încă din vară și a mai fost dorit anul trecut de Dinamo și Gaz Metan. ”Mă bucur că am câștigat, chiar dacă e un meci cu o echipă de Liga a III-a. E important, sper să o ținem tot așa. Știu că Poli e un club cu tradiție, îmi aduc aminte că a jucat cu Dinamo Zagreb, îl știu pe Leopold (Novak) din Croația. Sper să rămânem în prima ligă. Mi-a spus că e un club și un oraș bun. Liga I e un campionat bun, sunt jucători buni și am prieteni care joacă la Dinamo și alte echipe. E un campionat similar cu cel din Croația, sunt câteva echipe mai bune, aici oricine poate bate pe oricine”, a spus Josip Soljic după primele minute bifate la clubul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.