Adi Bărar, unul din cei mai cunoscuţi rockeri ai Timişoarei, împlineşte azi...

Adi Bărar, unul din cei mai cunoscuţi rockeri ai Timişoarei, împlineşte azi 57 de ani

0
DISTRIBUIȚI
Muzicianul timişorean Adi Bărar, o figură legendară a rock-ului românesc, împlineşte astăzi 56 de ani

Muzicianul timişorean Adi Bărar, o figură legendară a rock-ului românesc, al cărui nume se leagă de activitatea trupei Cargo, împlineşte astăzi 57 de ani, ocazie cu care, la fel ca mulţi timişoreni, îi urăm La Mulţi Ani! Adrian Armand Bărar s-a născut în 15 ianuarie la Timişoara şi este fondatorul trupei Cargo. Până în 2012, artistul a organizat nouă ediţii ale evenimentului „Jurnal de bord”, un concert special desfăşurat cu ocazia zilei sale de naştere, fiind singurul muzician din România care, în fiecare an, de ziua lui, în loc să aştepte felicitările fanilor, s-a întâlnit cu ei la o „cântare“.

În 2014, formaţia timişoreană Cargo a câştigat premiul de excelenţă în cadrul Media Music Awards, eveniment care s-a desfăşurat la Sibiu. Premiile au fost acordate, în mod transparent, artiştilor care au avut, în ultimele 12 luni, cele mai difuzate piese la radio şi TV, pe baza statisticilor Media Forest.


Premiul de excelenţă le-a fost înmânat celor de la Cargo chiar de către Klaus Iohannis.

Trupa Cargo a lansat 10 albume, a avut nenumărate apariții pe compilatii şi a câştigat numeroase premii precum: MTV Music Awards 2004 pentru “Best Rock”, nominalizare la MTV European Music Awards pentru “Best Romanian Act” şi Dublu disc de aur 2004 pentru albumul “Spiritus Sanctus” (2004), MTV Music Awards pentru “Best Rock” (2005), Disc de Aur albumul “XXII” (2008).

Formaţia Cargo pregăteşte apariţia unui dublu-vinil cu înregistrări live din concertele trupei, lansarea acestuia urmând să se desfăşoare în curând. „Este vorba de un disc de colecţie, în ediţie limitată, iar fiecare exemplar va fi numerotat separat. Ne-am gândit ca primul şi ultimul exemplar din această serie limitată să fie vândute la licitaţie. Banii obţinuţi din această acţiune îi vom dona celor care au nevoie. Este primul nostru vinil cu înregistrări live. Mai demult, pe vremuri, eram un colecţionar de viniluri, acuma am mai puţine. Se ştie că vinilul revine pe rafturile colecţionarilor şi a fanilor de muzică bună. În plus, un vinil live are mai multă valoare. Va fi dublu vinil, care va include 12 piese live. Va fi un vinil de calitate. Se ştie că atunci când piesele sunt înghesuite fizic pe un suport de vinil, ele sună mai prost. Noi am decis să facem un dublu vinil, cu piese mai lungi, cu intermezzo-uri. Am terminat mixajul pentru acest vinil. Este un reviriment al vinilului. La un moment dat a dispărut de pe piaţă, dar a început să revină. Mai nou este un sortiment larg de firme care fabrică pick-up-uri“, ne-a declarat Adi Bărar, liderul trupei Cargo. În luna martie a  anului trecut, Cargo a lansat DVD-ul „Live la Arenele Romane“, ce conţine cele mai iubite piese din cariera trupei, interpretate live, în concertul “Noaptea Vrăjitoarelor”, susţinut la Arenele Romane în Bucuresţi, în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.