Aghiasma, oferită de Bobotează timișorenilor din interiorul catedralei, din cauza frigului și...

Aghiasma, oferită de Bobotează timișorenilor din interiorul catedralei, din cauza frigului și a vântului care a zburat țigle de pe acoperișul lăcașului de cult FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-842541609">
apa sfintita boboteaza
Sute de timișoreni au luat apă sfințită de la catedrală, de Bobotează

Sute de credincioși din Timișoara au participat, astăzi, la slujba de Bobotează săvârșită de IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, precum și de un sobor de preoți la Catedrala Mitropolitană. De data aceasta, mitropolitul a luat decizia ca apa sfințită să fie împărțită credincioșilor nu din afara lăcașului de cult, ci din interior. Motivul? Frigul prea năpraznic, dar și vântul puternic care a zburat câteva țigle de pe acoperiș, acestea aterizând chiar pe treptele catedralei.

În acest an, frigul i-a ținut pe credincioși în case, astfel că numărul celor care au participat la slujbă și au venit să ia apă sfințită de la catedrală a fost mai mic față de anii precedenți. Aproximativ 1.500 de litri de aghiasmă au fost împărțiți în cinci butoaie, care au fost așezate pe holul de intrare în lăcașul de cult, dar și în interior, pe-o parte și pe alta. Și de data aceasta s-au făcut cozi, iar unii oameni au început să se certe, pentru că nu au respectat rândul.

„Astăzi, Duhul Sfânt se coboară în toate bisericile ortodoxe să sfințească apele. Vă rog să luați apă cu har sfânt și să o duceți acasă. Vă îndemn ca astăzi să fie și o sărbătoare de neclintire a credinței noastre în Dumnezeu. Să nu vă mai clătinați, să nu mai căutați în alte religii, filosofii”, a spus IPS Ioan Selejan, la terminarea slujbei.

Butoaiele cu apă sfințită vor rămâne în Catedrala Mitropolitană din Timișoara până în data de 14 ianuarie, când se sărbătorește Praznicul Botezului Domnului. Pe 6 ianuarie, credincioșii prăznuiesc Boboteaza sau Botezul Domnului Iisus Hristos. Boboteaza reprezintă încheierea ciclului celor 12 zile ale Sărbătorilor de Iarnă, care încep pe 25 decembrie, cu Crăciunul. În ziua de Bobotează are loc sfinţirea apei, în timpul slujbei de Iordan.

Galerie foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.