ALDE ar putea primi conducerea Prefecturii Timiş. Ce spune liderul formațiunii județene...

ALDE ar putea primi conducerea Prefecturii Timiş. Ce spune liderul formațiunii județene despre negocieri

0
DISTRIBUIȚI

Învestirea unui nou guvern a fost un prilej numai bun ca la nivel local să înceapă speculațiile cu privire la numele viitorului prefect de Timiș. Mircea Băcală ar putea fi schimbat din funcție de Guvernul Grindeanu, cu toate că, teoretic, funcția de prefect este una apolitică.

Printre numele vehiculate deja ca posibili înlocuitori ai lui Grindeanu se numără Sebastian Răducanu, fost lider al PSD Timișoara, fiul șefului UNPR Timiș, Ion Răducanu, și el fost prefect, Dorin Cândea, consilier județean PMP Timiș, dar şi Petru Ehegartner, fost senator ALDE Timiş. Aflată în coaliția de guvernare alături de PSD, ALDE Timiș are mari șanse să obțină postul de prefect în baza unei înțelegeri cu social-democrații.

„Sunt funcţionari publici prefectul şi subprefectul.


ALDE are foarte mulţi oameni competenţi care dacă îşi vor da demisia din partid pot face parte din forurile de conducere ale Prefecturii. Vă daţi seama că orice partid îşi doreşte să aibă reprezentare guvernamentală la cel mai înalt nivel în judeţ. Există o discuţie la nivel central, am participat la discuţii, dar nu se ia nici pe departe în calcul varianta ca unde PSD are preşedinte de consiliu judeţean ALDE să aibă prefect. PSD are foarte multe judeţe, dar nu este o regulă. Nu se aplică în Timiş. Ne dorim o funcţie în prefectură. Refuz să vă dau nume din respect faţă de colegi. Sunt foarte mulţi oameni competenţi care ar face cinste acestei funcţii şi nu vreau să dau nume”, a declarat şeful ALDE Timiş, Marian Cucşa.

Ales deputat după alegerile din 11 decembrie, Cucşa a oferit informaţii şi despre cea mai nouă funcţie pe care o ocupă în Parlament. „Sunt vicepreședinte al Comisiei de Control a SRI, vreau să le mulțumesc colegilor din grupul parlamentar care m-au propus și colegilor din Parlament care mi-au încredințat votul de încredere. Este o foarte mare responsabiliate, dar trebuie ca lucrurile să meargă normal în orice sistem din România și să fie în interesul cetățenilor și al românilor, nu în interesul unuia sau altuia în funcție de afinități”, a mai spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.