Alex Olah nu uită de unde a plecat: ”Timișoara merită mai mult!”....

Alex Olah nu uită de unde a plecat: ”Timișoara merită mai mult!”. Inițiativă lăudabilă a baschetbalistului de la Belfius Mons-Hainaut VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Alex Olah Foto: Matt Marton-USA TODAY Sports

Baschetbalistul Alexandru Olah a început anul 2017 cu dorința de a dărui ceva orașului în care s-a născut și în care s-a îndrăgostit de sport. ”Centrul” școlit la Jean Louis Calderon și apoi la Northwestern University, în Statele Unite, a demarat un proiect pentru construirea unui teren de baschet deschis publicului din Timișoara.

În vârstă de doar 23 de ani Alex Olah vrea ca prin ”AO Project” să realizeze un teren de baschet în orașul natal. ”Timișoara e locul în care a început dragostea mea pentru joc. De aici, am avut numeroase oportunități să-mi urmez visul de a juca baschet. Acum vreau să împărtășesc această dragoste și să ofer și altora posibilitatea de a-și urma visul precum am făcut-o eu”, spune Alexandru Lucian Olah pe pagina proiectului.


Aici, jucătorul care a fost aproape și de o mutare în NBA, explică situația dezastruoasă a infrastructurii sportive din oraș, unde vechile terenuri de baschet au fost distruse sau alterate pentru a se juca fotbal.

”E nevoie de o schimbare! Iubitorii de baschet au nevoie de o locație sigură, gratuită și deschisă pentru public, unde pot juca baschet toată ziua. Pentru a face acest lucru posibil am nevoie de voi. Proiectul Baschet pentru Timișoara e menit să construiască/renoveze terenuri de baschet din Timișoara. Împreună putem să ne atingem acest scop”, subliniază sportivul. Acesta amintește și de situațiile precedente, petiții semnate de sute de persoane care doreau astfel de ”court-uri”. În trecut însă autoritățile au răspuns doar cu promisiuni, precum e cazul Bazei Uszoda, intrată în proprietatea Primăriei Timișoara. De altfel, pe site-ul lui Alex Olah se află o imagine cu terenul în paragină de la Uszoda. Tot pe pagina proiectului se pot face donații pentru cauza susținută de actualul jucător al lui Belfius Mons-Hainaut.

Alex Olah, ”profi” în Belgia

Mutat în America la doar 16 ani, Alex Olah (ex-CSS Bega) a absolvit Northwestern University și a jucat pentru echipa Wildcats a prestigioasei instituții timp de patru ani în puternicul NCAA. În vară el a participat la NBA Summer League cu New Orleans Pelicans. Apoi a ales să-și înceapă cariera profesionistă în Belgia, la Belfius Mons-Hainaut, grupare cu care se află deocamdată pe locul 5 în ”Euromillions League” și cu care a evoluat în FIBA EuroCup. Pentru noua echipă ”centrul” timișorean are medii de 12,3 puncte pe meci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.