ASU Politehnica, câștigătoare la Orșova pe un teren înghețat în primul test...

ASU Politehnica, câștigătoare la Orșova pe un teren înghețat în primul test al iernii. Impresiile tehnicianului Sorin Brîndescu despre jucătorii noi

0
DISTRIBUIȚI
Cătălin Bădăuță în duel cu un jucător al Diernei Foto: druckeria.ro

Formația timișoreană finanțată de suporteri a disputat azi primul joc amical din 2017. Aflată în stagiul centralizat de la Băile Herculane ASU Politehnica a dispus de divizionara D Dierna Orșova, scor 3-0, într-un meci jucat chiar la malul Dunării pe ”panoramica” dar înghețata arenă a mehedințenilor bănățeni. Antrenorul Sorin Brîndescu a folosit și jucătorii noi cu această ocazie.

Jocul de azi a fost mai mult o continuare a pregătirii fizice pentru ”Băieții în ghete”, în condițiile în care terenul din Orșova a fost acoperit cu zăpadă și gheață. Circa 200 de spectatori au venit să vadă echipa locală, restartată anul trecut, în duel cu Politehnica din B. Localnicul oaspeților, Ionuț Vucea, a fost omul jocului, marcând de două ori pe terenul unde a făcut primii pași în fotbal. Mai întâi a înscris în minutul 41, apoi a închis tabela cu 12 minute înainte de final. Cealaltă reușit, cu numărul 2, i-a aparținut tânărului atacant Denis Neamțu (min. 62).

La ASU Poli a evoluat și achiziția Ioan Mera, precum și portarul Victor Gârlea. În timp ce Adrian Ungureanu, accidentat, a fost menajat. De asemenea, Brîndescu i-a văzut în acțiune pe ”trialiștii” Răzvan Gorovei, Bogdan Nicolescu și Vlad Bâte.

FC Dierna Orșova: Negru – Codreș, Dochioi, C. Epure, B. Epure, Mladin, Șimian, Brăgaru, Cunicel, Roman, Trușcă. Au mai intrat: Pătășenu și Fulga. Antrenor: Ionel Nicola

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Teut, Bilia, Telescu, Taub – Nicolescu – Neamțu, Giuricici, Gorovei, Vucea – Blănaru (repriza 1). Gârlea – Motreanu, Mera, Gălan, V. Bâte – M.


Stancu – Neamțu (Vucea), Birău, Țugui, Ghinescu – Bădăuță. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Stadionul de la Orșova, într-un cadru înghețat Foto: druckeria.ro

Brîndescu: ”Gorovei ar putea fi o soluție”

”Principalul” lui ASU Poli era mulțumit de jucătorii săi în condițiile în care aceștia au avut timp de șase zile program cu câte două antrenamente și alergări pe platoul Coronini. ”Nu ne-a interesat scorul la meciul de astăzi. Noi suntem în cantonament la Băile Herculane, am pus accent pe factorul fizic. Chiar dacă astăzi am avut joc amical, le-am cerut băieților să alerge cât mai mult, să muncească. Au fost și unele cerințe tactice de care am fost preocupați, dar terenul ne-a frânat foarte rău, nu am putut pune în practică tot ceea ce ne-am propus. În general, și-au dat silința să joace, chiar și în aceste condiții”, a declarat Sorin Brîndescu pentru Druckeria.ro.

Tehnicianul ”Băieților în ghete” l-a remarcat dintre testați pe Răzvan Gorovei, jucător ofensiv folosit la mijlocul terenului. ”Sunt mulțumit de jucătorii noi, sper să se integreze din ce în ce mai bine de acum înainte, să aducă un plus echipei, pentru că de aceea i-am și dorit la noi. S-ar putea să fie o soluție (n.r. Răzvan Gorovei). Joacă pe un post care la noi a fost deficitar. Gorovei e un mijlocaș ofensiv, care are forță de pătrundere. Poate că astăzi nu s-a exprimat atât de bine din cauza condițiilor, dar l-am văzut și la celelalte antrenamente. Are viteză, tehnică în regim de viteză destul de bună, caută poarta, apare des la finalizare. Exact asta ne-a lipsit în tur, căutăm să avem cât mai mulți jucători cu personalitate, care să pună în pericol poarta adversă”, a punctat Brîndescu pentru aceeași sursă.

ASU Poli duce în continuare lipsa unui portar experimentat, dar nu e exclus ca în lot să mai apară surprize. Gruparea din B susținută de suporteri își va încheia cantonamentul de la Herculane pe 2 februarie, urmând ca sâmbătă, 4 februarie, să întâlnească la Baza 2 a Politehnicii gruparea Elore Bekescsaba, locul 4 din eșalonul secund maghiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.