Bacteria E-Coli, descoperită în carnea dintr-un abator și dintr-un supermarket din județul...

Bacteria E-Coli, descoperită în carnea dintr-un abator și dintr-un supermarket din județul Timiș. Ce măsuri s-au luat

1
DISTRIBUIȚI
e-coli
Bacteria E-Coli, descoperită în județul Timiș.

Mare grijă de unde cumpărați carne și produse din carne. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, astăzi, că a descoperit bacteria E-Coli în 69 de probe prelevate din carne și produse din carne provenite de la ovine și bovine din 24 de județe, printre care și Timiș.

Probele au fost recoltate, în perioada 16 mai – 30 decembrie 2016, din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte din întreaga țară.


În urma analizelor efectuate, bacteria E-Coli a fost descoperită în 69 de probe, cele mai multe situații fiind identificate în județul Timiș – opt. Bacteria E-Coli a fost identificată în carcase de ovine aflate la un abator și într-un produs din carne tocată de vită, recoltată dintr-un supermarket.

De asemenea, bacteria E-Coli a fost descoperită și în Caraș-Severin, precum și în alte 22 de județe din țară. “Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-a depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus în anumite cazuri distrugerea preparatelor periculoase”, transmite ANSVSA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.