COMEBACK și victorie mare pentru ”schimbata” BC SCM Timișoara. Reacția antrenorului Cristian...

COMEBACK și victorie mare pentru ”schimbata” BC SCM Timișoara. Reacția antrenorului Cristian Bota după debutul fericit în fața liderei Steaua FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Bucurie pentru BC SCM Timișoara

Succes important la început de an pentru ”Leii din Banat”. Cu o echipă ușor schimbată după plecarea tehnicianului Nenad Mandic, BC SCM Timișoara nu a început bine jocul cu Steaua București însă a revenit pe final și s-a impus neașteptat, scor 86-82. Și în partida cu liderul Ligii Naționale coșgheterul Mladen Jeremic a fost ”omul-orchestră”.

”Leii” porneau cu șansa a doua în fața Stelei, mai ales prin prisma startului de an. Oaspeții s-au instalat la cârma jocului din primul sfert, unul câștigat cu 32-22. Pe parcurs Steaua a avut și un avantaj de +12 după ce bănățenii au condus doar în debut, când lupta a fost mai mult prin coșurile de la distanță. 41-47 a fost rezultatul de la pauză, dar de fiecare dată când BC Timișoara părea să se apropie contraatacul stelist refăcea diferența. Ultima pătrime a început cu un avantaj de opt puncte pentru vizitatori. Situația de pe parchet s-a schimbat însă, Jeremic și compania reușind totodată să se impună clar în acest sfert (26-14). Căderea bucureștenilor a fost și pe seama unei prestații mai solide a lui Jeremic și compania. În meci a intrat și noua achiziție, Jonte Flowers, autor al ultimului coș al gazdelor. Primul semnal al ”răsturnării” a fost dat de Komatina cu trei minute înainte de final, apoi coșgheterul Mladen Jeremic a egalat la 80-80. Același Komatina s-a revanșat pentru nereușitele de la început și a tranșat lucrurile pentru echipa sa când mai erau zece secunde din meci (84-80).

Succesul de azi înseamnă pentru ”lei” egalarea formațiilor de pe locurile 3-5 și un start ideal pentru atacarea părții a doua a campionatului. Deși a pierdut, Steaua rămâne lider, la egalitate cu U-BT Cluj.

Mladen Jeremic și-a păstrat forma extraordinară din toamna lui 2016 și a marcat azi nu mai puțin de 28 de puncte. Ceilalți realizatori ai lui BC SCM Timișoara au fost: Milos Komatina 9 puncte, Octavian Popa Calotă 6, Adrian Diaz 10, Dominique Rambo 6, Georgian Păun 12, Ionuț Drăgușin 10 și Jonte Flowers 5.

”A fost un meci foarte greu, cum s-a văzut. În prima parte nu am jucat bine defensiv. În a doua am jucat mult mai bine. Defensiva a fost cheia. Sunt mândru de această echipă și pregătim meciul de la Pitești. Nu e niciun secret, trebuie să fii concentrat 100%. Nu am schimbat nimic, doar am jucat mai bine pe apărare”, a spus la final căpitanul Mladen Jeremic.

Cristian Bota, debut victorios: ”Programul de pregătire a fost puțin diferit față de cel al fostului antrenor”

Noul ”principal”, Cristian Bota, a avut un start fericit pe banca ”leilor”. Spre deosebire de perioada Mandic echipa alb-violetă a început cu o formație echilibrată numeric cu americani și sârbi. A fost până la urmă un deznodământ fericit deși, de exemplu, unul dintre ”subiectele” plecării fostului tehnician, Rambo, nu a strălucit. ”Vreau să le mulțumesc jucătorilor, care au arătat caracter încă o dată în fața propriilor suporteri. Am intrat destul de slab în meci, am primit 32 de puncte în primul sfert, pe o grămadă de aruncări necontestate. După pauză am schimbat însă puțin mentalitatea, atitudinea și am reușit să compensăm. Nu e ușor să vii de pe bancă să iei decizii importante, dar de aceea avem colaboratori foarte buni, precum Nenad ”Shone” Markovic care m-a ajutat mult. Programul de pregătire a fost puțin diferit față de cel al fostului antrenor”, a declarat Cristian Bota.

”Pentru noi a fost un început de an mai puțin bun. Sfertul 4 a fost decisiv. Am permis foarte multe Timișoarei și cred că puteam să câștigăm meciul la fel de ușor precum l-am pierdut. Orice schimbare de antrenor aduce un plus. Am avertizat băieții că vor fi mult mai motivați… O să devină și mai periculoasă.


S-a schimbat puțin configurația, e mai rapidă, mai agresivă. Flowers e un jucător bun”, a conchis Claudiu Fometescu, antrenorul Stelei, care a fost coleg cu Bota la echipa bucureșteană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.