Călin Dobra, noul preşedinte al Consiliului Județen Timiş. Vezi ce a făcut...

Călin Dobra, noul preşedinte al Consiliului Județen Timiş. Vezi ce a făcut opoziția

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş are, de astăzi, un nou președinte. Pesedistul Călin Dobra, fost vicepreședinte al CJ Timiș în mandatul 2012 -2016 și președinte executiv al PSD Timiș a fost votat de aleșii județeni ca și succesor oficial al lui Sorin Grindeanu, care a fost desemnat premier al României. Călin Dobra este profesor de sport şi membru PSD din 2000. Între 2001 şi 2012 a fost profesor la Școala cu clasele I-VIII nr.6, Lugoj, 2001-2012, director al Clubul Sportiv Municipal din Lugoj între 2007-2012, subprefect al judeţului Timiş între 2009 şi 2012 şi consilier local în Lugoj între 2004 şi 2008Pentru a ocupa funcția de președinte al CJ Timiș, Dobra a renunțat la mandatul de deputat câștigat în 11 decembrie. Nominalizarea acestuia s-a lăsat cu aplauze, iar secretarul judeţului, Dănuţ Ardelean, a cerut să poată număra voturile alături de comisia de validare.

Majoritatea necesară pentru alegerea lui Dobra ca preşedinte a fost de 19 voturi, pentru că postul de şef al instituţiei este vacant.


Şeful UNPR Timiş, Ion Răducanu, şi-a anunţat susţinerea pentru pesedist încă de acum câteva zile, atunci când a declarat pentru PRESSALERT.ro că cei trei consilieri UNPR vor vota pentru ca Dobra să fie noul președinte. Cu toate că majoritatea formată de PSD, ALDE și UNPR a fost de 21 de voturi fără voturile PMP, liberalii au purtat discuții înainte de plen, pentru a face și ei o propunere de președinte. Pentru că niciun consilier PNL nu a vrut să fie propus ca succesor al lui Grindeanu, chiar și în condițiile în care cu doar 14 aleși județeni liberalii nu aveau nicio șansă să își impună un președinte, aceștia au decis că ar fi bine ca ei să îl propună pe Călin Dobra ca și președinte al CJ Timiș, înaintea celor de la PSD. În timpul plenului liberalii au renunţat însă la planulul lor.

Tot pe ordinea de zi au fost și alte două proiecte privind ocuparea a două locuri de consilier județean vacantate de Adrian Pau, ales deputat în 11 decembrie și de Sorin Grindeanu. În locul celor doi pesediști au ajuns în CJ Nicolae Avram și Roxana Manasia Tîrpe. Marele absent al plenului de astăzi a fost chiar premierul Sorin Grindeanu, care deşi trebuia să ajungă în Timişoara nu a mai venit. În schimb, Dobra s-a bucurat de susţinerea unui număr mare de pesedişti care au luat parte la plenul de astăzi.

În urma votului, Călin Dobra a fost ales cu voturi 24 pentru și 12 împotrivă. Liderul de grup al PNL, Nicolae Bitea, era extrem de nervos că doi liberali au votat pentru pesedistul Dobra, afirmând ”ce să le fac? Dacă atâta responsabilitate au”. Liviu Borha i-a explicat calm că ”nu era nicio  miză”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.