Camera de Comerț Timiș vine în sprijinul firmelor. Vezi ce noi serii...

Camera de Comerț Timiș vine în sprijinul firmelor. Vezi ce noi serii de cursuri organizează

0
DISTRIBUIȚI
centrul regional de afaceri
Noi serii de cursuri organizate de CCIA Timiș.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș vine din nou în sprijinul firmelor din județ prin organizarea de noi serii de cursuri pe care le solicită. Astfel, CCIA Timiș, prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, inițiază în cursul acestei luni trei cursuri.

Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională

Primul dintre acestea este cel de consilier de orientare privind cariera, care se adresează specialiștilor care ajută tinerii și adulții să se autoevalueze, să comunice eficient cu alţii, să elaboreze planuri cu privire la propria carieră şi la formarea adecvată necesară, să aibă în vedere cariere alternative, să facă faţă cu succes diferitelor obstacole pentru a-şi câştiga locul în societate şi pe piaţa muncii. În timpul cursului, tematica abordată vizează obiectivele şi metodele consilierii de orientare profesională, evaluarea consilierii de orientare profesională, autoevaluarea consilierului, metode şi tehnici de evaluare, activităţile consilierului și paliere de evaluare a activităților consilierului.


Cursul se desfășoară în perioada 23 ianuarie – 3 februarie.

Totodată, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează un curs de specialist în managementul deșeurilor, tot în perioada 23 ianuarie – 3 februarie. Cursul se adresează persoanelor desemnate cu gestionarea deșeurilor din cadrul firmei, astfel încât să se asigure îndeplinirea obligațiilor legale în acest domeniu. Potrivit legii, nedesemnarea unei astfel de persoane constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 15.000 la 30.000 de lei. În timpul cursului se va discura despre regimul deșeurilor – prevederi legislative, organizarea actelor normative în domeniu, obligații legale în sarcina agenților economici, dar și despre soluții practice pentru conformarea agenților economici cu cerințele legislației de mediu în domeniul deșeurilor și evitarea sancțiunilor.

De asemenea, în perioada 25 ianuarie – 14 februarie, este organizat și cursul de inspector/referent resurse umane, în cadrul căruia se va vorbi, printre altele, despre contractul individual și colectiv de muncă, vechimea în muncă, răspunderea salariaților, salarizarea, șomajul sau inițierea în căutarea unui loc de muncă. Totodată, în cadrul cursului, se va desfășura și un modul de instruire în aplicația REVISAL, în urma căruia se obține și un certificat de participare, și se vor face aplicații practice în RGES cu utilizarea calculatorului.

Toate cele trei cursuri se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, aflat pe B-dul Eroilor de la Tisa, nr. 22. Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări, iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd.Eroilor de la Tisa, nr. 22, cam.110, tel. 0256 219 173, 0720 444 121, e-mail: dfp@cciat.ro, tania.avramov@cciat.ro , Tania Avramov, manager DFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.