Cei trei turiști sârbi rătăciți în stațiunea Semenic au fost găsiți de...

Cei trei turiști sârbi rătăciți în stațiunea Semenic au fost găsiți de salvamontiști. Cum au dat de ei FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-727936506">

Cei trei turiști sârbi care s-au aventurat să coboare cu schiurile de pe muntele Semenic printr-o zonă nemarcată și s-au rătăcit au fost găsiți de salvamontiști și de jandarmii montani după câteva ore de căutări.

“Colegii de la Salvamont i-au găsit. Noi am format o patrulă de jandarmi care a plecat din stațiunea Crivaia spre vârful Muntelui Semenic, iar colegii de la Salvamont au plecat dinspre vârful Semenic spre stațiunea Crivaia, au găsit urmele, s-au luat după ele și până la urmă i-au găsit. Turiștii au fost preluați de către organelle de poliție și duși la pensiunea unde sunt cazați”, a declarat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Vă reamintim că cei trei turiști au încercat să coboare de pe muntele Semenic spre Văliug, miercuri, în jurul orei 16.00, printr-o zonă nemarcată din apropierea pârtiei Goznuța. Aceștia erau așteptați jos de către ceilalți prieteni sârbi cu care au venit să se distreze pe munte, însă n-au mai ajuns.

În jurul orei 22.00, după câteva ore de căutări, echipajele mixte formate din salvamontiști și jandarmi montani au reușit să-i găsească pe turiștii rătăciți.

Stratul de zăpadă pe muntele Semenic măsoară aproximativ o jumătate de metru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.