Cetățeni germani, arestați pentru trafic de persoane în timp ce încercau să...

Cetățeni germani, arestați pentru trafic de persoane în timp ce încercau să fugă din România. Vezi câți bani aveau asupra lor

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – biroul teritorial Arad au depistat și reținut un bărbat și o femeie, bănuiți de trafic de persoane.

Christian Gerhard Heinruch Albert Mette, cetățean german, și Eva Kulas, cu cetățenie germană și română, au fost reținuți pe data de 4 ianuarie, pe aeroportul din Cluj-Napoca, pentru săvârșirea a 30 de infracțiuni de trafic de persoane, respectiv 30 de infracțiuni de complicitate la trafic de persoane.

Conform comunicatului DIICOT, „în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iulie 2014 – iulie 2015, inculpații au recrutat din România, prin inducere în eroare, și au adăpostit în Germania, 30 de victime, femei și bărbați din Arad, Timiș, Suceava și Covasna, pe care le-a exploatat, prin supunerea la executarea unor munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat în agricultură și la treburile casnice”.


Asupra celor doi a fost găsită și confiscată suma de 31.680 de euro provenită din activitatea infracțională. Magistrații Tribunalului Arad au dispus, pe 6 ianuarie, arestarea prevenitvă a inculpaților pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, iar în cauză, s-a cooperat cu autorităţile competente din Germania, prin intermediul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.