COD ROȘU de viscol în estul țării: drumuri blocate, trenuri și avioane...

COD ROȘU de viscol în estul țării: drumuri blocate, trenuri și avioane întârziate, Timișul și Aradul scapă „ieftin”. Vezi care e prognoza UPDATE Cursa aeriană Timișoara – București, anulată

0
DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip „nowcasting” cu cod roșu pentru intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero, pentru o zonă extinsă din estul țării, până la ora 13.00.

Avertizarea „nowcasting”, pe termen scurt, este valabilă până la ora 13.00, și vine să completeze codul portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și local viscolite valabil pentru 11 județe din estul țării. În județele Călărași, Constanța, Brăila și Ialomița circulația pe drumurile naționale a fost suspendată temporar, în timp ce trenurile care circulă în zonă și avioanele care decolează de la București înregistrează întârzieri.

Și pentru județele Arad, Bihor și Timiș a fost emisă o avetizare de tip „nowcasting” cu cod galben pentru intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși viteze de 55-60 km/h, avertizare valabilă până la ora 12.00.


Pompierii de la ISU Timiș au fost solicitați în timpul nopții și în această dimineață, fie pentru copaci căzuți, fie pentru a degaja elemente de construcție cu pericol de cădere.

În zona de vest a țării vântul va sufla cu putere pe tot parcursul zilei de azi și temperaturile vor rămâne scăzute și în zilele următoare, cu maxime negative și minime de până la -14 grade Celsius.

UPDATE 13 curse de pe aeroportul Otopeni au fost anulate astăzi, printre care și zborul Ryanair Timișoara – București și retur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.